суботу, 19 жовтня 2013 р.

Кремль попереджає: ЄС хоче змістити Януковича з поста президента України

Російські політики і на далі продовжують маніпулювати фактами та інформацією у спробі відвернути угоду ЄC - Україна. Після відвертих заяв радника президента РФ Сергія Газьєва про неминучий дефолт України та її економічний крах, появилась ще одна "версія". Виявляється, що за головну та кінцеву мету асоціації України та ЄС Брюссель поставив усунення президента В. Януковича з його поста глави держави, про що повідомляє портал Inpress.ua.

"У ЄС асоціацію з Україною вважають засобом її "демократизації". Чи розуміють у Києві, що кінцевою метою цієї "Угоди" - зміщення Януковича?", - написав сьогодні у своїй сторінці в Твіттері Голова комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков.


Російський націоналіст попередив про "нашестя" імігрантів з Азії та Закавказзя

Один з лідерів російського націоналістичного руху "Русские " Олександр Бєлов ( Поткін ) спрогнозував , що в разі введення Росією візового режиму з країнами Середньої Азії та Закавказзя мігранти звідти хлинуть хвилею в Україну.

Як повідомляє gazeta.ua, про це Бєлов заявив в ефірі телеканалу Інтер у програмі "Шустер Live".

Зокрема , політик запевнив , що Російська Федерація ухвалить рішення про запровадження віз для громадян вищевказаних країн , оскільки інакше " без цього все в Росії збунтується і вибухне ".

"Я вам відповідаю , що якщо Росія зараз введе візовий режим , наприклад , з країнами Середньої Азії та Закавказзя , наступною на черзі для іммігрантів буде Україна . Вони поїдуть сюди " , - попередив російський націоналіст .

Він запропонував уявити , що в Києві оселився мільйон азербайджанців.


Путін планує зірвати підписання Україною Угоди з ЄС - аналітик

Росія не піде на примирення з Україною, а навпаки, посилить тиск, для запобігання підписання Україною Угоди про асоціацію.

Таку думку висловив політичний аналітик , голова Громадянського комітету національного порятунку Павло Нусс.
За його словами , від планів з дестабілізації ситуації в Україні Кремль не відмовився і намагатиметься створити кризовий стан на момент підписання цього договору.

"Саме день проведення Саміту для України стане не тільки вирішальним , але і надзвичайно напруженим , тому що , на моє переконання , будуть використані брудні технології з дестабілізації ситуації та поширенню різноманітних компроматів на керівництво України , які і повинні , за планом Росії , привести до зриву підписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС " , - зазначив експерт.

" Мене вражає український політикум , який ставить за мету звільнення одного політика заради підписання цієї Угоди , і ніхто не замислюється над тим , наскільки важливо консолідуватися навколо загальнонаціональної ідеї , євроінтеграції і не допустити будь-яких диверсій з боку нашого східного сусіда. Якщо хтось має сумніви в тому , що Кремль не піде на примирення з Україною - то дуже погано знає Путіна. Це людина , яка не дозволить собі бути в програші , він не дозволить Україні стати на шлях абсолютної незалежності , в тому числі і енергетичної . Для Росії Україна в статусі асоційованого члена ЄС - небезпечний геополітичний недруг , принаймні таку ідеологію Кремль поширює через контрольовані ЗМІ. Вони готують громадськість до напруженої гри . Вже є заяви улюбленця Кремля Кадирова , який запропонував ліквідувати Україну і Грузію як держави. це нонсенс , це порушення міжнародного права , це виклик . Україна гідно може на нього відповісти , і поставити крапку у стосунках неповноцінності " , - зазначив експерт.

На його думку , "тільки консолідувавши свої зусилля , ми зможемо подолати недоліки , які стоять на шляху до Європи " .
"Замість цього зосередженість на звільнення одного політика . Так , Тимошенко дуже важливий політичний гравець , вона має право на свободу , але не за рахунок історичного самовизначення країни. У той час , коли на всіх сторінках газет теми Тимошенко , в Кремлі готують план по зриву підписання угоди з ЄС. це не параноя , це осмислення тих цінностей , які сповідує Кремль і його керівник " , - пояснив П.Нусс.

" Тому всім нам потрібно відкинути амбіції та погодитися на запропонований компроміс ЄС звільнити Тимошенко на тих умовах , які пропонують європарламентарі і зосередити свою увагу на Саміті Східного партнерства , а не дозволити Москві маніпулювати нашим вибором , захистити свої інтереси , і зробити доленосний вибір на користь рівності , права і демократії " , - підкреслив Павло Нусс .


четвер, 17 жовтня 2013 р.

Онищенко про "мать городов русских" і поганий сніданок

Керівник Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ( Росспоживнагляду ) Геннадій Онищенко взяв участь у п'ятому засіданні Консультативної ради по захисту прав споживачів держав-учасниць СНД , яке пройшло в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН , свій виступ Онищенко почав з питання , адресованого своєму колезі з України , голові Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергію Орєхову .

«Ми сьогодні зібралися тут , в славному місті Києві. Колись казали, « Київ - мати міст руських» , зараз ви вже так не говорите? » , - запитав Онищенко українського колегу. На питання Орєхов невпевнено відповів: «Говоримо ». Після короткої паузи глава Росспоживнагляду посміхнувся і неголосно сказав українському колезі: « ну-ну ».

Крім того , під час п'ятнадцятихвилинного спілкування з журналістами Онищенко поскаржився , що не встиг нормально поснідати .

«Сьогодні я з Москви. Я прийшов з роботи о третій  ранку. Попив чай , якщо це можна вважати сніданком » , - сказав він.

При цьому Онищенко ухилився від відповіді на питання журналіста , чи пив він сьогодні чай з українськими цукерками в Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів , глава Росспоживнагляду встигав не тільки давати відповіді , але і робити зауваження представникам ЗМІ. Так , журналістці телеканалу порадив не крутитися і слухати уважно , коли він відповідає на її запитання .
« Дитинко , дивись на мене. Ти задала питання , тоді послухай відповідь на нього. Чуєш ? Все, спасибі » , - дорікнув журналістку Онищенко .

Глава Росспоживнагляду також дорікнув журналіста , який спробував поставити запитання раніше іншого телеканалу і попросив « дотримуватися черги ».

Як повідомляв УНІАН , головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко запам'ятався тим , що за останній рік поставив під сумнів якість продукції багатьох країн . Наприклад , у вересні , коли Білорусь заарештувала російського бізнесмена , Онищенко наступного дня засумнівався в якості молочної продукції цієї країни.

Не так давно санлікар Росії також заборонив імпорт молочної продукції з Литви. Це трапилося за кілька місяців до проведення Вільнюського саміту , на якому Україна планує підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом , і проти чого люто виступає Росія .

Влітку Онищенко заборонив поставки в Росію кондитерської продукції української корпорації Roshen . У попередні роки Онищенко запам'ятався заборонами на постачання до Росії вин з Грузії і Молдавії , овочів з Єгипту . Крім того , в 2011 році Онищенко намагався заборонити використовувати працю робітників з Таджикистану , оскільки , за його словами , вони були розповсюджувачами таких захворювань , як ВІЛ і туберкульоз .

Онищенко очолює Росспоживнагляд з 2004 року.


Схід України став лідером за кількістю корупціонерів

Найбільша кількість обвинувальних актів щодо осіб , які вчинили корупційні діяння , за 9 місяців поточного року направлено до судів Донецької , Дніпропетровської та Луганської областей.

Про це 17 жовтня на брифінгу повідомив начальник Головного управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами , які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією , Володимир Кривуценко , пише " УНН " .

"Донецька , Дніпропетровська і Луганська області - викрито понад 80 корупціонерів у кожній. Далі йдуть Київ і Київська область - понад 75 , Одеська , Львівська області та АР Крим - понад 60 " , - сказав Кривуценко .

За його словами , всього за 9 місяців поточного року до суду передано майже 1,3 тис. обвинувальних актів щодо 1,5 тис. осіб.

Крім того , цього року вступили в дію вироки щодо майже 500 корупціонерів.
Нагадаємо , президент Віктор Янукович заявив , що традиції і принципи закладені в Донецькому регіоні будуть втілюватися по всій країні.


Посол РФ в Україні: Росія відмовиться від українських товарів

Після модернізації інфраструктури і підприємств , Росія почне програму імпортозаміщення та , як наслідок , відмовиться від українських товарів . Про це в коментарі журналістам у ході засідання Консультативної ради з захисту прав споживачів країн - учасниць СНД повідомив посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

Він констатував , що в контексті перспектив необхідно максимально зберігати об'єктивність.

М.Зурабов наголосив , що « Росія має гігантський профіцит зовнішньоторговельного балансу ». Так , РФ щорічно поставляє на зовнішні ринки , в першу чергу , це стосується енергетичних товарів , на 220 - 240 млрд дол більше , ніж купує .

«Це означає , що на сьогоднішній день в Росії є ресурс поетапного переходу на новий технологічний уклад - модернізацію не тільки інфраструктури , але й підприємств . А слідом за модернізацією неминуче буде проходити імпортозаміщення » , - наголосив посол РФ .

Він пояснив , що ті компоненти , які вироблялися в Україні , будуть проводитися в Росії .

«Зараз це вже відбувається у сфері вагонобудування , вертолітних двигунів ... Тобто , процес неминучий , але він вимагає часу» , - підсумував М.Зурабов.


Батька пригрозив виходом з Митного союзу

Білорусь "не потягне" членство в Митному союзі, якщо не побачить від нього економічного ефекту. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", заявив президент країни Олександр Лукашенко.

Глава держави заявив про можливі труднощі членства в МС в контексті справляння нафтових мит. Лукашенко зазначив, що президент Росії Володимир Путін обіцяв з 1 січня 2014 усунути всі обмеження в торгівлі.

За словами білоруського президента, Мінськ перераховує до бюджету РФ чотири мільярди доларів мит щорічно. "А якби вони (чотири мільярди) залишилися в країні? Я б побудував тут вже Емірати", - запевнив Лукашенко ( цитата по БелаПАН ). Президент зазначив, що знімати торговельні перешкоди мають всі учасники Митного союзу.

Білорусь отримує нафту з РФ безмитно, але зобов'язана відраховувати мита в тому разі, якщо продає отримані з російської сировини нафтопродукти в треті країни. За підсумками 2012 року Мінськ перерахував до бюджету РФ 3,8 мільярда доларів мит.

Того року Москва і Мінськ підписали договір про постачання нафти на весь рік. Наступну угоду Росія відмовилася підписувати на весь рік через махінації білоруських нафтовиків , які постачали нафтопродукти під виглядом розріджувачів і розчинників не сплачуючи мито. Повідомлялося, що Кремль оцінив збитки від цих махінацій у півтора мільярда доларів. Обсяг поставленого в 2013 році сировини узгоджується раз на квартал.



Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_lukashenko-prigroziv-vihodom-z-mitnogo-soyuzu/520827">Gazeta.ua</a>


Швидкого "покращення" не буде

Президент України Віктор Янукович вважає , що розпочаті економічні реформи не можуть дати результату в короткостроковій перспективі.

Про це глава держави сказав , виступаючи на Міжнародному інвестиційному форумі , передає Цензор.НЕТ з посиланням на Острів .

" Починаючи з 2010 року , ми вперше за всі роки незалежності заклали основу модернізації нашої держави. Без зв'язки парламенту , уряду , президента і громадянського суспільства неможливо побудувати сильну державу " , - сказав В.Янукович * .

" Ми дуже багато заклали різних реформ , які передбачають модернізацію нашої країни" , - зазначив президент.



У Києві зареєстрували церкву Макаронами монстра

21 жовтня, у понеділок представники цієї «церкви» зберуться на Майдані і поклонятимуться Летючому Макаронному монстру.

Оболонське управління юстиції в Києві зареєструвало церкву Макаронного монстра. Це так звана Українська пастафаріанска Церква - гілка міжнародної пародійної релігії. Її ще називають Церквою Летючого Макаронного монстра, придумав її американець Боббі Хендерсон в 2005 році. Він вигадав історію про Макаронного монстра на знак протесту проти влади штату Канзас, які хотіли ввести в шкільний курс концепцію «Розумного задуму» як альтернативу науковому еволюційному вченню.




Угода про асоціацію між ЄС і Україною Росії не загрожує - Азаров

Підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС Росія загрозливим для своєї економіки більше не вважає. Про це в ході свого вступного слова фактично заявив український прем'єр-міністр Микола Азаров.

Він розповів про те , як питання про ЗВТ розглядалося в ході останнього засідання урядового комітету РФ і України . Азаров зазначив , що питання це обговорювалося з точки зору вигод , які Угода може принести.

Український прем'єр-міністр заявив , що увагу представників російської сторони він звернув на те , які вигоди від асоціації України з Євросоюзом може отримати не тільки Україна , але і Росія.

Раніше вже неодноразово повідомлялося , що Володимир Путін , який обіймає посаду президента Російської Федерації , здійснює на Україну , Вірменію , Молдову , Грузію та інші країни колишнього СРСР тиск , з метою приєднання їх до Митного союзу. Деякі експерти висловлювали припущення про те , що Путін прагне створити другий СРСР.

Така думка висловлюється у виданні Washington Post. У разі одностороннього перегляду контракту на постачання газу Росія може застосувати відносно України певні санкції.

Нагадаємо , що раніше стало відомо про запропонований представниками Європарламенту компромісному варіанті вирішення питання Тимошенко , яке необхідно прийняти для підписання у Вільнюсі в листопаді Угоди про асоціацію.


середу, 16 жовтня 2013 р.

Європа вступає у війну із російським «газовим монстром»

«Газпром» невдовзі зіткнеться зі звинуваченнями у порушенні антитрестового законодавства з боку ЄС, у той час як йому доводиться мати справу з низьким попитом у Європі, загрозою з боку зростаючого міжнародного ринку сланцевого газу та збільшенням конкуренції всередині країни.

Навіть українці ухиляються від контрактів із «Газпромом», що стверджує професор енергетичного права Лондонського міського університету Алан Райлі у статті для The New York Times.

Готуються звинувачення

Європейський комісар з питань конкуренції Хоакін Альмунія заявив, що комісія готує звинувачення проти «Газпрому» в можливому порушенні антитрестового законодавства ЄС. «Швидше за все, звинувачення будуть предʼявлені до кінця поточного року. Очевидно, що це збільшує ймовірність великих штрафів, навіть якщо «Газпром» послабить тиск на ринки в Центральній і Східній Європі», – йдеться в статті.

«Газпром» утрачає капітал

Ситуація сильно відрізняється від 2008 року, коли «Газпром» значився четвертим у світі за ринковою капіталізацією, яка на той час становила 299 млрд доларів, – після ExxonMobil, PetroChina і General Electric, пише газета. Нині ринкова капіталізація компанії становить трохи більше 100 млрд доларів.

Три проґавлені тенденції

Експерти вважають, що «Газпром» пропустив три важливі зміни на ринку – американську «сланцеву революцію», зростаючий китайський ринок і зростання в усьому світі продажів зрідженого природного газу, зазначається у виданні.

Мільярдні штрафи

«Якщо Брюссель вирішить, що привʼязування цін на газ до цін на нафту незаконне, витрати «Газпрому» можуть бути величезні», – попереджає автор статті. За оцінками Citibank, доходи компанії можуть скоротитися на 14 млрд доларів.

Україна розвертається до ЄС

До травня 2013 року Україна отримала 5 млрд кубометрів газу від ЄС і сподівається отримати ще 10 млрд у цьому сезоні, відзначає Алан Райлі. «Тим часом Київ домагається угоди з американською фірмою Excelerate Energy, яка може поставити на Україну газ обсягом у 5 млрд кубометрів», – пише експерт.

 Внутрішня конкуренція

«Новатек» і «Роснефть» погрожують скоротити ринкову частку «Газпрому» всередині країни, одночасно домагаючись прямого доступу на експортні ринки, наголошує автор.

Щоб протистояти цим проблемам, у Кремля є два варіанти. Він може розділити «Газпром» на газотранспортну компанію та низку виробничих фірм, провести лібералізацію ринку і стимулювати іноземні інвестиції. Втім, політичні та комерційні інтереси навколо «Газпрому», швидше за все, будуть чинити опір подібній радикальній лібералізації.

 Гора проблем

«Єдиною можливою альтернативою для «Газпрому» було б значно збільшити доходи за допомогою угоди з Китаєм, за конкурентними цінами, але на великий обсяг поставок. Одночасно «Газпром» міг би домагатися угоди з Кремлем на обережне підвищення цін усередині країни. Подібна угода допомогла б компанії збільшити свій фінансовий потенціал і час, щоб упоратися з цією горою проблем», – підсумовується у The New York Times.







Комуністам знову відмовили у проведенні референдуму

Українські комуністи за підтримки громадської організації « Український вибір» продовжують безуспішні спроби організувати референдум за народною ініціативою про вступ України до Митного союзу. У вівторок , 15 жовтня, ЦВК знову відмовилася зареєструвати ініціативну групу громадян з проведення такого референдуму , оскільки раніше суд заборонив ЦВК направляти свого представника на такі зібрання в період з 3 по 9 жовтня включно. Крім того , у поданих документах Комісія виявила безліч юридичних неточностей , повідомляє інформаційно - аналітичний портал Inpress.ua .

Увечері у вівторок , 15 жовтня, Центральна виборча комісія (ЦВК ) знову відмовила в реєстрації ініціативних груп з проведення Всеукраїнського референдуму за народною ініціативою про вступ України до Митного союзу , утворених на зборах громадян , які відбулися 6 жовтня 2013 року. За відповідне рішення проголосували 13 членів ЦВК , двоє утрималися.


Ляп російських зелених: Чи є сланцева загроза?

У місті Белгород російський "Альянс зелених" влаштував мітинг проти видобутку сланцевого газу в Україні. Щоб виглядати більш переконливими, росіяни написали гасла  українською мовою.З російської, очевидно, перекладали за допомогою машинного перекладача. Тому напис вийшов неграмотний. "Нет сланцевой угрозе" виявилося "Немає сланцевої загрозу". Якщо мінімально поправити вислів, то він виявиться протилежним до початкового: "Немає сланцевої загрози".

Нагадування для всіх, хто користується автоматичним перекладом: його потрібно використовувати, тільки знаючи мову, на яку перекладаєш, і уважно вичитувати резельтат. Оскільки дуже легко можна опинитися в кумедній ситуації.



вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Без звільнення Тимошенко угоди не буде, - посли трьох країн ЄС

Якщо хтось в Україні цього не зрозумів , то це не провина Євросоюзу , зазначили дипломати.

Підписання угоди про асоціацію неможливе без звільнення Юлії Тимошенко , і якщо хтось в Україні цього не зрозумів - це не вина та проблема європейських дипломатів. Про це заявили посли Франції , Німеччини та Польщі на круглому столі « Час вибору : наслідки підписання або непідписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС».

Як передає ЛІГАБізнесІнформ . , Посол Франції в Україні Ален Ремі наголосив: «Якщо хтось вважає , що підписання угоди про асоціацію стане можливим , якщо Тимошенко залишатиметься за гратами - це не тому , що ми меседж не донесли ». За його словами , це одностайна позиція багатьох представників Євросоюзу і лідерів країн ЄС.

Ремі звернув увагу на те , що про неможливість підписання угоди без звільнення Тимошенко вже попереджали учасники європейської місії Кокса - Кваснєвського. «Якщо у когось складається враження , що це не так , - це їх справа . Але це не тому , що ми не донесли меседж » , - сказав він.

У свою чергу , посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль зазначив , що для підписання угоди про асоціацію необхідна згода всіх 28 країн - членів Європейського Союзу. « І мені складно уявити , що така згода буде досягнута , якщо пані Тимошенко буде залишатися у в'язниці » , - додав він.


Леонід Кучма про помилку "помаранчевих"

Екс-президент України (1994-2004рр) Леонід Кучма вважає , що « помаранчева » влада зробила стратегічну помилку , коли не створила з Росією і Німеччиною тристоронній консорціум .

Про це він розповів в інтерв'ю , відповідаючи на питання , чи може українська ГТС знову стати годувальницею бюджету , а не обтяженої кредитами мережею напівпорожніх труб.

«Вважаю , що« помаранчева »влада зробила найбільшу стратегічну помилку , коли не довела до розуму угоду з Росією і Німеччиною щодо створення спільного тристороннього консорціуму. Там передбачалося , що 51 % акцій ГТС були за Україною » , - розповів Кучма.

«І ми не продавали трубу , а лише віддавали у спільне управління . При цьому , ми звернулися тоді й до інших європейських країн , крім Німеччини . Мовляв , хлопці , давайте , приходьте , беріть участь , ГТС потрібно серйозно займатися , міняти багато системи (і автоматику , і компресори) . Всіма цими діями ми б підняли її продуктивність. Росії не треба було б будувати навіть Північний потік ( хоча ця ідея виникла у РФ набагато раніше , ніж Україна приєдналася до Європейського енергетичного співтовариства ) : української ГТС було б достатньо , щоб забезпечити поставки газу до Європи » , - поділився думкою Кучма.


Медведєв попередив про наслідки асоціації України з ЄС

У разі підписання Україною угоди про асоціацію з ЄС перспектив на повноправний вступ Києва до Митного союзу практично не залишиться, заявив прем'єр Росії Дмитро Медведєв.
Про це він сказав за підсумками роботи комітету з економічного співробітництва російсько - української міжурядової комісії, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Звичайно, після підписання угоди про асоційоване членство Україні буде дуже важко вступити до Митного союзу, якщо вона того захоче. Я думаю, що шанси в цьому випадку, якщо говорити про повноцінне, а не про асоційоване членство, не про спостереження, практично будуть нульові" , - сказав Медведєв.

За його словами, Росія спочатку попереджала, що принципове значення має те, щоб усі члени Митного союзу мали однаковий набір прав і обов'язків.

"А угода за формулою "Росія, Казахстан, Білорусія + Україна або будь-яка інша країна" нас не влаштовує, тому що ми хочемо створити повноцінний Євроазійський економічний союз, а не якесь аморфне об'єднання. І ось з цього ми будемо виходити і на майбутнє", - сказав Медведєв.
Крім того, за його словами, уряди Росії і України мають спільно з експертами та бізнесом проаналізувати наслідки створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.
Він висловив сподівання, що сторонам вдасться мінімізувати можливі негативні результати.
"Це рішення, безумовно, буде впливати і на російський ринок. Маю на увазі і обнулення імпортних мит, перехід України на стандарти і технічні регламенти Євросоюзу", - сказав Медведєв.

Прем'єр-міністр РФ підкреслив, що необхідно проаналізувати ризики, які виникають у зв'язку з цим як для Росії, так і для її партнерів по Митному союзу.
"Необхідно проаналізувати всі наслідки відповідних рішень. Звичайно, до цього мають підключитися і наші колеги по уряду, експерти, і бізнес-спільноти наших країн", - зазначив Медведєв.

"Діяти потрібно виважено, керуватися нашими довгостроковими інтересами, намагатися дотримуватися всіх домовленостей, які були нами досягнуті за останні роки. І намагатися мінімізувати ці проблеми. Сподіваюся, що ми в кінцевому рахунку зможемо вийти на правильні рішення в цій сфері", - заявив він.


У Кремлі можуть відкривати шампанське, - експерт Інституту Горшеніна

На місію ЄП покладалися великі надії.

« Україні було чітко вказано : без результатів місії Кокса - Кваснєвського , яка відповідала за рішення групи так званих « гуманітарних проблем » , підписання Угоди неможливо» , - підкреслив експерт Інституту Горшеніна.

За словами Євгена Курмашова , на місію покладалися великі надії. « Проміжні результати Пета Кокса та Олександра Кваснєвського були непоганими , - упевнений директор політичних програм Інституту Горшеніна. - Але продовження роботи означає , що місію не виконано . Додам , що в Кремлі можуть відкривати шампанське ».

Нагадаємо , сьогодні спостерігачі Європейського парламенту , екс -президенти Пет Кокс і Олександр Кваснєвський відзвітують про результати роботи місії перед політичними лідерами Європейського парламенту на позачерговій конференції президентів ( формат роботи Європарламенту , в якій беруть участь президент ЄП і лідери всіх політичних сил, що входять в ЄП ) .

Очікується , що після закінчення доповіді президент Європейського парламенту Мартін Шульц , а також співдоповідачі проведуть спільну прес -конференцію.

За неофіційною інформацією , мандат місії буде продовжений з причини того , що ситуація з екс -прем'єром Юлією Тимошенко не вирішена.


Яценюк відмовився обговорювати законопроект, що дозволяє Тимошенко виїхати до Німеччини

Голова фракції " Батьківщина" у Верховній Раді України Арсеній Яценюк вважає сумнівною дискусію про доцільність прийняття нового закону, що дозволяє лікувати засуджених за кордоном .Опозиціонер закликав регіоналів не розкидатися словами.

"Зараз вести юридичну дискусію про доцільність введення нового закону - сумнівно . Ми хочимо побачити пропозицію Партії регіонів не на словах , а на ділі. Але ця пропозиція повинна бути озвучена не тільки керівником фракції Партії регіонів , але в першу чергу президентом України Віктором Януковичем , оскільки будь-який закон підписується президентом. І це має бути пропозиція президента України " , - сказав Яценюк , відповідаючи на запитання журналістів , чи підтримає опозиція законопроект, що регламентує порядок лікування засуджених за кордоном , якщо такий внесе Партія регіонів.

Яценюк також нагадав , що пропозиція про прийняття такого закону була озвучена головою парламентської фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим в минулу п'ятницю під час круглого столу за участю єврокомісара Штефана Фюле.

"Було внесено пропозицію про розгляд якогось законопроекту , якого не існує у Верховній Раді України . Я не готовий говорити про законопроект що до лікування засуджених , якого немає. Але готовий ще раз підкреслити , що норма закону" Про основи охорони здоров'я " ,  яка визначає право громадян на отримання медичної допомоги за кордоном , поширюється також на Юлію Володимирівну " , - підкреслив лідер фракції.

Як відомо, звільнення або відправка Юлії Тимошенко на лікування за кордон є однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Питання підписання Угоди буде розглядатися на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі.


понеділок, 14 жовтня 2013 р.

Януковича порівняли з щуром на держтелеканалі Росії

Скандальний російський телеведучий Дмитро Кісельов на каналі "Россия 1" знову відзначився негативними висловлюваннями щодо України. Цього разу він сказав, що в українського президента "пробіг по спині холодок", адже він "опинився перед мишоловкою".
Висловлювання журналіста щодо Віктора Януковича були спровоковані вимогою Європейського союзу звільнити Юлію Тимошенко.

Кісельов спершу іронічно зауважив, що Угоду про асоціацію ще не підписано, однак ЄС уже ставить свої вимоги, зокрема, щодо долі Тимошенко.

Тоді журналіст пояснив, що у Віктора Януковича пробіг по спині холодок, "бо він опинився перед мишоловкою. Там сир, але звільнити Тимошенко - це ніби зняти з упору зубчасту скобу, що ламає хребет".

Дмитро Кісельов вважає, що Юлія Тимошенко має всі шанси виграти наступні вибори у Віктора Януковича. Тож останній зараз у роздумах, чи ризикувати своїм становищем.


неділю, 13 жовтня 2013 р.

Росія готується до війни з Україною - аналітик

Голова Громадянського комітету національного порятунку і політичний аналітик Павло Нусс припускає ймовірність військового вторгнення Росії на територію України , щоб спровокувати сепаратистські настрої на південно-східній території країни , і дестабілізувати ситуацію на президентських виборах в 2015 р.

«Севастопольська проблема набирає обертів. Переозброєння Чорноморського флоту і активність росіян на території України дають підстави вважати , що Росія готується до війни з Україною . Військове вторгнення , на мою думку , буде мати тільки одну задачу - спровокувати сепаратистські настрої в Криму в період виборів Президента України в 2015 р. Питання для чого ? Відповідь очевидна: дестабілізувати політичну ситуацію і не допустити перемоги президента В.Януковича , який вже став зовнішнім ворогом для кремля . Безумовно , слово "війна" може тут не сумісно , але саме під цією назвою діятиме агіт -машина офіційної Москви » , - зазначив експерт.

На його думку , звільнення Юлії Тимошенко означає втрату останнього шансу Росії на дезінтеграційні процеси в Україні . Він переконаний , асоціація з ЄС - це початок розпаду Митного Союзу.

« Євроінтеграційні наміри Віктора Януковича вже не викликають сумніви навіть у лідерів світової політики і української опозиції , а після помилування ув'язненої Ю.Тимошенко , Кремль втратить останній шанс на дезінтеграцію України і подальше залучення її до МС , так як у листопаді не тільки буде підписана вистраждана Асоціація , але і поставлена ​​крапка у відносинах Україна - Росія як домінуючого «брата » останньої . Після отримання членства України в ЄС - Росія буде змушена розмовляти з Україною мовою рівних партнерів і сприймати нашу державу як вагомого європейського гравця. Це не тільки втрата зони впливу для Росії , це початок дезінтеграції митного союзу , тому що без участі України він втрачає сенс подальшого розвитку . Тому , на мою думку , рішення про військове вторгнення Росії на територію України вже прийнято , а підготовку до цього вже почали з порушення Великого Договору » , - підкреслив Павло Нусс .


Українців хочуть залишити без новорічних вихідних

Прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй особистій сторінці в соцмережі виступив проти довгих вихідних днів на новорічні свята.

Прем'єр зазначив , що питання про новорічні вихідні буде розглянуто на найближчих засіданнях уряду , але « кожен такий день коштує державі , тобто всім нам , і вам в тому числі , і тим , наприклад , кому затримали виплату допомог , кілька мільярдів гривень».

Азаров припустив , що «швидше за все буде прийнято рішення працювати у відповідність з календарними графіками ».

« Суцільні загули на свята зараз у цій обставині не може дозволити собі жодна країна в світі , і Україна в тому числі», - заявив прем'єр міністр.

Зазначимо , що минулого тижня уряд відклав розгляд розкладу вихідних , підготовленого Міністерством праці та соціальної політики , тому, що воно не було погоджено з іншими відомствами .

Пропонувалося перенести робочі дні з 2,3 і 6 січня , щоб свята тривали з 1 по 7 включно.

У Мінсоцполітики не уточнили , в які саме суботи українці будуть відпрацьовувати ці робочі дні.

Зазначимо , що традиція різдвяних канікул існує в багатьох розвинених країнах. Так, у Великобританії відпочивають з 25 грудня, тобто з Різдва , до 4 січня.

У США відзначають Різдво 25 грудня. Також держава надає вихідний 1 січня. А в інші дні американці відгуляють накопичені за рік вихідні. Роботодавці найчастіше це вітають.

У сусідній Польщі « довгі вихідні» трапляються досить часто. Поляки відпочивають 1-3 травня , у День незалежності , день Тіла Христового , свято Всіх святих , на Великдень і Різдво.

А в Росії період зимового відпочинку складе вісім днів - з 1 січня по 8 січня 2014 року. Це стане можливим завдяки тому , що вихідні 4 та 5 січня ( субота і неділя ) , що збігаються з неробочими святковими днями , будуть перенесені на 2 травня і 13 червня. Також росіян чекають три чотириденних вікенд - у травні , червні та листопаді.

Наслідки "быдлячих школ"

Скандальній солістці Національної опери України Катерині Абдулліній , яка у вересні назвала українські школи " бидлячими " , загрожує до п'яти років в'язниці за розпалювання міжнаціональної ворожнечі.
        Як повідомив на своїй сторінці в Facebook , народний депутат Ігор Мірошниченко ( ВО " Свобода") , після звернення депутатів - свободівців щодо Абдулліни було відкрито кримінальне провадження , передає zn.ua.
         Згідно з листом МВС України , в діях Абдулліни знайшли ознаки злочину , передбаченого ч.1.ст.161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової , релігійної , національної приналежності). Триває досудове слідство. Максимальне покарання за цією статтею - п'ять років позбавлення волі.
          Передісторія Абдулліна : " Танці на кістках з" бидлячою " школою влаштував мій колишній чоловік "
          Коментар, через якого розгорівся скандал , Абдулліна залишила в соцмережі Facebook при обговоренні бесіди письменника Захара Прілепіна з публіцистом Юхимом Гофманом про ситуацію в Україні , про те , чи потрібна українцям українська мова.

  "Віддала дитину в російську гімназію і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети російською все ясно і зрозуміло. А найбільше сподобалась урочиста лінійка я навіть плакала. Російською дуже красиво говорили старшокласники . Співали і читали вірші. Та й взагалі контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячих українських шкіл. у першому класі 3 рази на тиждень укр мова , і випускники розмовляють нею куди краще ніж випускники укр шкіл . Я рада , що моя дочка навчається серед морально здорових дітей. А не серед бидла " , - написала Абдулліна ( орфографія і пунктуація автора збережені ) .

Після того як ці слова викликали обурення користувачів , вона видалила свій коментар .

Головний режисер театру Анатолій Солов'яненко заявив після інциденту , що Абдулліна більше "не має морального права працювати в Національній опері України " .
У відповідь на це Абдулліна заявила , що звільнятися вона не збирається.
           Крім того , після скандалу Абдулліну біля Національної опери побили та облили майонезом.