суботу, 11 січня 2014 р.

За побиття "Беркутом" Луценка відкрили кримінальне провадження

У міліції по тим же подіям почали виробництва за фактом хуліганства з боку мітингувальників
Прокуратура Києва почала кримінальне провадження після повідомлень ЗМІ про застосування сили " беркутівцями" біля Києво -Святошинського суду і щодо отримання тілесних ушкоджень екс -міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком." За повідомленнями про застосування сили працівниками" Беркут " біля Києво- Святошинського суду , а також щодо отримання тілесних ушкоджень громадянином Ю.Луценко на проспекті Перемоги , 109 , прокуратурою Києва розпочато кримінальне провадження за статтею" Перевищення службових повноважень ". В рамках розслідування слідчі прокуратури встановлять об'єктивну картину події на території суду , а також у подальшому близько Святошинського райвідділу міліції " , - повідомляє прес -служба прокуратури Києва.У прокуратурі підкреслили , що в даний час офіційні заяви про побиття людей працівниками міліції до прокуратури не надходили , слідство розпочато за інформацією , наявною в ЗМІ.Водночас слідчі міліції по тим же подіям почали кримінальні виробництва за фактом хуліганства з боку мітингувальників , незаконного втручання в діяльність суду , а також опору працівникам міліції.Як відомо , Луценко постраждав у сутичці активістів автомайдану з бійцями "Беркута" , автобус яких був блокований навпроти Святошинського РВВС."Беркутівці" їхали від будівлі Києво- Святошинського суду , де раніше відбулися зіткнення з мітингувальниками , коли були заблоковані " раптово зламавшимися " машинами Автомайданівці . На допомогу останнім прийшли сотні людей , серед яких були спеціально екіпіровані групи , озброєні дерев'яними палицями.Коли співробітників спецназу спробували деблокувати , тоді й сталася сутичка , в якій постраждав Луценко. Його дружина - нардеп Ірина Луценко розповіла , що активісти почали сильно розгойдувати автобус з " беркутівцями" , після чого вони змушені були вийти і присікти протиправні і небезпечні дії мітингувальників.





 Джерело: http://vesti.ua/kiev/32446-za-izbienie-berkutom-lucenko-vozle-kievo-svjatoshinskogo-rovd-otkryli-ugolovnoe-proizvodstvo

пʼятницю, 10 січня 2014 р.

Кернес у своєму стилі вилаяв читача за критику пожежі на ювелірному заводі

Мер Харкова Геннадій Кернес, де в середу відбулась  трагічний пожежа на заводі, на своїй сторінці в Instagram вилаяв читача, який вказав на погану роботу служб порятунку, пише Українська правда.

Один з читачів написав меру, що смерті людей на ювелірній фабриці у вівторок лежать також на його совісті, оскільки стан спецтехніки в місті незадовільний.
 На це Кернес відповів грубим коментарем, де порадив читачеві думати "не про вогні, а про воду".
Джерело:  http://vesti.ua/harkov/32386-kernes-v-svoem-stile-obrugal-chitatelja-za-kritiku-pozhara-na-juvelirnom-zavode

Новини України

четвер, 9 січня 2014 р.

Опозиція відмовилася виконувати ультиматум "Майдану"

Вимоги про єдиного кандидата політики назвали провокацією, а громадську організацію - двійником

В опозиції стверджують , що Громадська рада " Майдану" , який напередодні висунув Удар, "Свободі " та " Батьківщині" три ультиматуму , не має ніякого відношення до Євромайдану .
"Відповідальність за події на Євромайдані несе ВО" Майдан " , очолюване співачкою Русланою Лижичко , Юрієм Луценко та інші , а не Громадська рада " Майдану ". Рада Майдану не робла  жодних заяв і не висувала  опозиції ультиматумів" , - сказав депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець.
Раніше Громадська рада " Майдану" зажадала , щоб опозиція висунула єдиного кандидата на президентських виборах , почала блокування Верховної Ради з першого дня зимової сесії і добилася розпуску парламенту. Представники Громадської ради додали , що якщо опозиціонери не зможуть заблокувати парламент і зупинити бюджетний процес , то вони повинні скласти свій 151 мандат. Активісти назвали свій дедлайн для висунення єдиного кандидата - 10 січня.
За темою Опозиція озвучила свої плани на рік
Бригинець зазначив , що опозиція не підтримує вимоги організації -тезки . "Там пропонують блокувати парламент і заблокувати бюджет. Ми ніколи на це не підемо. Ми голосуватимемо за бюджет , якщо він буде прозорим , соціальним і врахує всі потреби країни , - стверджує політик. - А для цього Верховна Рада не може бути заблокованою " .
Категоричній позиція опозиції залишається і щодо єдиного кандидата на президентських виборах. "Поки на порядку денному опозиції не стоїть питання про висунення кандидатури тому, що ми прекрасно розуміємо , що як тільки ми оприлюднимо ім'я єдиного кандидата від опозиції , влада зробить все , щоб його дискредитувати " .








Новини України

Під КМДА психічнохворий мітингувальник пригостив газом працівників Київради

Мітингувальники, які охороняють будівлю столичної мерії, не пускали на роботу працівників КМДА

Активісти Евромайдана сьогодні вранці застосували силу проти співробітників Київради , які намагалися пробитися на свої робочі місця.
"Співробітник управління міжнародних зв'язків КМДА та співробітник управління адміністративно -господарського забезпечення Київради зустріли опір з боку представників громадської оборони , які охороняють адмінбудівлю " , - інформує прес -служба КМДА.
Повідомляється , що проти співробітників КМДА були застосовані газові балончики , незважаючи на те , що вони пред'явили посвідчення. Громадські активісти намагалися застосувати фізичну силу і використовувати сторонні предмети.
Після інциденту працівників оглянули лікарі. Серйозних пошкоджень не виявлено.
Пізніше міліція встановила людину, яка нібито застосував газовий балончик до працівників Київради. За інформацією прес -служби МВС Києва , проти міських чиновників представники "народної самооборони" застосували газовий балончик.
Нападникам ж виявився безробітний киянин 1982 року народження з довідкою з психлікарні .








Джерело: http://vesti.ua/kiev/32367-pod-kgga-proizoshla-potasovka-mezhdu-aktivistami-i-sotrudnikami-kievrady

Новини України

Опозиція знову проведе Народне віче на Майдані

Після мітингу відбудеться концерт

У неділю, 12 січня, на Майдані Незалежності відбудеться Народне Віче.

Перше в новому році віче традиційно розпочнеться о 12.00, повідомляє партія "Батьківщина".

Під час віче заплановані виступи лідерів опозиції, громадських діячів. Зі сцени буде оголошений план дій Майдану на найближчий час.

Після мітингу відбудеться концерт за участю Тараса Чубая, Івана Ганзери, Олексія Мочанова, груп "MadHeads", "Мандри", "Атмосфера".





Джерело: http://vesti.ua/kiev/32358-oppozicija-snova-provedet-narodnoe-veche-na-majdane

Новини України

У Євросоюзі підрахували безробітних

Найнижчі  показники безробіття зафіксовані в Австрії, Німеччині та Люксембурзі

Безробіття в 17 країнах єврозони в листопаді 2013 залишилася на рівні 12,1 % , свідчать дані Статистичного управління Європейського союзу. Статуправління оприлюднило переглянуті дані , згідно з якими безробіття трималось  на цій позначці з квітня 2013 року, тоді як раніше повідомлялося про її підвищення до рекордних 12,2 % в серпні- вересні , передає " Інтерфакс"
Аналітики , опитані агентством Bloomberg , також не очікували зміни показника в листопаді.
Тим часом в Італії рівень безробіття в позаминулому місяці оновив рекорд , піднявшись з 12,5 % до 12,7 % при прогнозували підвищення до 12,6 %.
Півтора роки тому лідери Євросоюзу виділили 120 млрд євро на стимулювання зростання економіки і створення нових робочих місць , проте в грудні 2013 вони були змушені визнати , що , незважаючи на вжиті заходи , безробіття залишається " недозволено високою , особливо серед молоді".
У Євросоюзі рівень безробіття не змінювався з травня 2013 року - 10,9 %. Серед молоді єврозони безробіття становила в листопаді 24,2 % , ЄС в цілому - 23,6 %.
"Економіка єврозони не дає достатньо швидкого зростання для істотного зниження безробіття . Ситуація навряд чи зміниться в осяжному майбутньому , так як річні темпи зростання ВВП складуть близько 1 % у цьому і 2015 роках" , - заявила економіст BHP Paribas SA у Лондоні Івлін Херман .
Економісти , опитані Bloomberg , в середньому очікують безробіття на рівні 12,1 % в 2014 році і 11,8 % в 2015 році.
Кількість безробітних в єврозоні збільшилася на 4 тисячі осіб , в 28 країнах Європейського союзу - на 19 тисяч чоловік в позаминулому місяці .
Найнижчі показники безробіття в Європі в листопаді 2013 знову зафіксовані в Австрії ( 4,8 %) , Німеччини ( 5,2 %) і Люксембурзі ( 6,1 %).
Один з найвищих рівнів безробіття знову відзначений в Іспанії - 26,7 % , при цьому ситуація на ринку праці погіршується , незважаючи на активізацію зростання економіки в країні. У Греції безробіття дорівнювала 27,4 % станом на вересень ( останні доступні дані).




Джерело: http://vesti.ua/mir/32331-v-evrosojuze-podschitali-bezrabotnyh

Новини світу

середу, 8 січня 2014 р.

Сатирик Задорнов не збирається вибачатися перед "Єврохохлами"


Російський сатирик Михайло Задорнов , відомий своїми шовіністичними висловлюваннями на адресу американців , латишів , литовців , фінів , євреїв , а тепер і українців , яких нещодавно назвав " єврохохлами " , поїхав до Антарктиди "піднімати" пінгвінів. УНН не вдалося зв'язатися з самим сатириком , однак, його висловлювання щодо України прокоментувала прес -секретар Михайла Задорнова Юлія Єлисеєва.
Передісторія Задорнов заявив про немічність  українських виробників і грошах олігархів на Майдані
"Михайло Миколайович подорожує в даний час в Антарктиді. Він і думати забув про " еврохохлах " та Майдані , та Києві. Йому це зараз взагалі нецікаво. У Михайла Миколайовича була історія , коли одна нікому невідома у Владивостоці журналістка подала до суду на Задорнова , після чого два дні про неї говорив весь Владивосток . Михайло Миколайович висміював безпринципність і підлість багатьох з тих , хто прийшов на Майдан , висміював бажання "вступити в Європу" - заради самих же українців , бо знає ( про українців - Ред.) , більше і щиро переживає за вибір українців і події, що відбуваються в Києві ", - пояснили нещодавні висловлювання М.Задорнова в його прес -службі.
Крім того , в прес -службі нагадали , що стосовно України М. Задорнов " жартує " вже не вперше.
" Ще в дев'яності Задорнов жартував , що Україна " вляпалася в Кучму " ... І для нього ( М.Задорнова - Ред.) Подібні висловлювання характерні , оскільки його жанр - політична сатира. Хочу відзначити , що на адресу російської влади Задорнов жартує ще жорсткіше " .
Як розповіла УНН Юлія Єлісєєва , відомого сатирика через подібні висловлювань вже не пускали в Єгипет і включили до "чорного списку " " демократичної Америки" , а також намагалися позбавити литовської візи.
"До речі , московських бізнесменів за їх прихильність до Заходу він ( Задорнов - Ред.) Називає при кожній можливості" євромоскалямі " , - зазначила Ю.Елісеева .
На уточнююче запитання УНН , чи готовий Михайло Задорнов до того , що йому можуть заборонити " в'їзд в Україну , вона відповіла:
"Років десять тому до нього вже приходили після виступу в Києві і погрожували , що заборонять в'їзд до України , яку він дуже любить. На що він відповів: " Найстрашніше було б , якби ви заборонили мені виїзд ! " . При цьому прес- секретар запевнила , що словосполучення " єврохохли " придумав не Михайло Задорнов. Він начебто знайшов його в соціальних мережах і на форумах. "Причому , українських " , - запевнила представник сатирика.
"Відзначу , що ніяких вибачень Михайло Миколайович приносити не буде , навіть якщо йому заборонять в'їзд в Україну" , - резюмувала наостанок Ю.Елісеева .
Як відомо, днями російський сатирик Михайло Задорнов в ефірі "Радіо Неформат " назвав людей , які зібралися в центрі Києва , " еврохохламі " , а щодо українських речей заявив , що ними неможливо користуватися. Як приклад , М. Задорнов привів українську пінку для гоління , якою " голитися взагалі не можна " , і українські цукерки , які припали сатирику за смаком.
Російський гуморист також розкритикував лідера партії УДАР Віталія Кличка.
У МЗС України не коментують ситуацію щодо висловлювань російського сатирика М. Задорнова з приводу Євромайдана та українців. Як пояснив представник МЗС Євген Перебийніс , МЗС не може реагувати на кожне подібне висловлювання за кордону.
Водночас губернатор Харківської області Михайло Добкін на своїй сторінці в мікроблозі прокоментував недавню заяву гумориста Михайла Задорнова . Він упевнений , що ставлення М.Задорнова в Україні криється саме в пінці . "У Задорнова криза жанру. Дурне виступ . Ми у себе самі розберемося . PS Треба йому піну для гоління вислати . Може , він через це злий ? " - Написав М.Добкін.
Нагадаємо , в квітні 2013 провідне кулінарне шоу " Смак" на російському " Першому каналі " Іван Ургант , готуючи страву , сказав в ефірі: "Я порубав зелень , як червоний комісар жителів українського села" . Звертаючись до гостя програми Олександру Адабашьяном , він додав: "Ви почистили мій клинок " , на що той відповів : "Я просто останки жителів ... стряхиваю " . Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.
Тоді в МЗС України розцінили жарт І.Урганта як прояв неповаги до пам'яті мільйонів жертв тоталітарного режиму.





Новини України

Україна призупинила імпорт газу з Європи

З нового року Україна не закуповує газ на ринках Європи

 Україна , яка 17 грудня 2013 Отримала від російської Компанії «Газпром» зниженя Ціни на газ на третіну , до 268,5 долларов за 1 тисячу кубометрів , з 1 січня 2014 роки НЕ здійснює закупівлі газу на ринках Європи .
Про це свідчать Оперативні дані Операторів газотранспортних систем Угорщини та Польщі , передає УНІАН. Згідно з їх Даними , загальний імпорт природного газу за підсумками 2013 з территории ціх країн Склаві 1977000000 куб. м.
Так , за Даними Угорської Компанії FGSZ Ltd , Україна за 2013 імпортувала з территории Угорщини 1127000000 куб. м природного газу. У грудні закупівлі газу по Угорський маршрутом впали до мінімальніх 93800000 куб. м.
Згідно з Даними польської Компанії PGNiG , в грудні 2013 через Польщу в Україну пішло около 23 млн кубометрів газу , что почти в 4 рази менше , чем У листопаді . У грудні добові поставки газу становили від 0,3 до 1,4 млн кубометрів . Прокачування газу через польський коридор в грудні здійснювалася 25 з 31 днів . Усього за підсумками 2013 року, Україна імпортувала за польським маршрутом близько 850 млн куб. м газу.
17 грудня 2013 під час  двосторонньої зустрічі президентів України в Росії Віктора Януковича і Володимир Путіна в Москві було досягнуто домовленість , що  Росія знижує ціну газу для України до 268,5 доларів  за тисячу кубометрів з 400 доларів .


 


Новини України

Сенат США пригрозив Україні санкціями

Влада США прийняли резолюцію про підтримку українського народу

Сенат США прийняв резолюцію про підтримку українського народу , повідомив американський посол Джеффрі Пайетт .
У документі зазначено, що США підтримують народ України і його суверенне право відстоювати незалежне і демократичне майбутнє для своєї країни , передає "Українська правда".
Сенатори закликали лідерів у Сполучених Штатах і Європейському Союзі продовжити спільну роботу з активної підтримки мирного і демократичного вирішення нинішньої кризи в Україні .
США закликали демонстрантів і членів опозиції та громадянського суспільства в Україні проводити діалоги національного примирення.
Всі політичні партії закликають утриматися від розпалювання ненависті або дій антисемітського або іншого характеру , які можуть розділити український народ.
Український уряд закликали утриматися від подальшого застосування сили або актів насильства щодо мирних демонстрантів , а також дотримуватися міжнародно визнані права людини.
У документі різко засуджується рішення української влади застосувати насильство проти мирних демонстрантів 30 листопада, 1 грудня і 11 грудня 2013 , і міститься заклик негайно покарати винних у застосуванні насильства.
Всіх затриманих під час мирних демонстрацій закликають без зволікання звільнити . Відзначається , що в разі подальшого державного насильства щодо мирних демонстрантів , президент і Конгрес повинні розглянути можливість застосування цілеспрямованих санкцій , у тому числі візових та заморожування активів , щодо осіб , відповідальних за замовлення або застосування насильства.





Новини світу

Патріарх Кирил розповів про диктатуру, терор і Євромайдан

На думку глави РПЦ революції ні до чого доброго не приводять

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило прокоментував події на Евромайдане , в якому він бачить загрозу початку великих потрясінь в Україні ,  громадянським конфліктом і розколом країни.
За словами патріарха , основним завданням кожної революції є зміна еліт . Але він вважає , що ідеї , проголошувані революцією , " не є програмою насправді" . Священнослужитель нагадав про знамените гасло  революції " рівність , братерство , свобода " у Франції , куди пізніше " прийшов якобінський тероризм , а потім диктатура Бонапарта " .
Патріарх Кирило впевнений , що на Євромайданах в Україні присутня така ж енергетика . Він розкритикував священиків , які на барикадах " під'юджують народ ": " Це не церковне послання . Церква в будь-якій ситуації повинна служити миру і єдності " .
"Я розумію , що існує загроза поділу нації , загроза чергового витка громадянської конфронтації. Те , що ми зараз бачимо , - це революційна ситуація", - заявив священик і додав , що політичні події в Україні несуть в собі загрозу громадянської конфронтації і поділу нації , передає РБК- Україна .
"Те , що відбувається на Україні , дуже ранить моє серце. Для мене Україна це рідна країна , це рідний народ , це мій народ і моя паства. І те , що я зараз роблю , пов'язано з моїм внутрішнім духовним життям. Я молюся за Україну , я молюся за цей народ " , - сказав Патріарх Кирил.
Він підкреслив , що головне послання Церкви людям - це заклик до миру , до спокою і звернувся до жителів України із закликом зібратися і зосередитися . За словами Кирила , країна , що пройшла через революції , " повинна була б мати якесь щеплення проти такого способу вирішення політичних завдань".
Новорічне звернення Кирила . Останні події на Україні не послаблять духовної єдності історичної Русі , а братерські відносини росіян і українців будуть розвиватися. Таку впевненість висловив патріарх Московський і Всієї Русі Кирил, здійснюючи новорічний молебень у вівторок в Храмі Христа Спасителя.



Новини України

Опозиція озвучила свої плани на рік

У найближчих планах - страйки після Різдва
 
У найкоротші терміни опозиція запропонує рішення про формування єдиної проєвропейської команди , заявив глава фракції " Батьківщина" Арсеній Яценюк зі сцени Майдану.
"Між опозиційними політиками буде єдність. У найкоротші терміни ми запропонуємо рішення , якому ви будете  аплодувати , - єдину проукраїнську і проєвропейську команду , команду української перемоги " , - наводить його слова прес -служба опозиційної партії.
Яценюк додав , що цього року опозиції потрібно дві дуже важливі риси: хоробрість і терпіння : "Щоб мати сили пройти випробування , а їх буде багато , і щоб подолати все, що буде перепоною на нашому шляху".
Політик зазначив , що для цього опозиції потрібно трохи часу. За його словами , найменш важливо "хто в якому кріслі сидітиме " .
Раніше лідер партії УДАР Віталій Кличко заявив , що в найближчих планах у опозиції короткочасні страйки після Різдва.

Підготовка до виборів. У першому турі президентських виборів будуть приймати участь лідери всіх трьох опозиційних політичних сил, стверджує Яценюк. Політик також заявив, що для проведення дострокових президентських виборів у жовтні 2014 року є всі юридичні можливості.
 
 
 
Новини України

Тетяна Чорновіл в інтерв'ю назвала замовника свого побиття

Журналістка у всьому звинувачує керівництво країни
 
Побита невідомими на Бориспільській трасі журналістка Тетяна Чорновіл вважає , що президент Віктор Янукович особисто віддав наказ напасти на неї.
"Фактично три останні роки я працювала проти однієї людини - Віктора Федоровича (Януковича) , - сказала вона в інтерв'ю " Громадське ТБ " і додала , що нібито перебуває в " чорному списку " нинішньої влади. - Я останнім часом зробила кілька кроків , які дратували його особисто і членів його сім'ї " .
Хід слідства У справі Чорновол міліція допитала вже 50 людей
Журналістка також підозрює , що виконавцем волі глави держави є глава МВС Віталій Захарченко: "Він знайшов людей для ви
конання цього завдання , що не були засвічені в моїх статтях і розслідуваннях " .

Тетяна Чорновол була побита в ніч на 25 грудня. Міліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство). Пізніше  додатково кваліфікували за ч.2 статті 121 КК України - нанесення тяжких тілесних ушкоджень.
 
27 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у справі про побиття Чорновол. Також 27 грудня затримали п'ятого підозрюваного у справі Чорновол. Пізніше в МВС заявили, що з ним у справі про побиття журналістки проводяться слідчі дії.
 



Новини України 

вівторок, 7 січня 2014 р.

Ангела Меркель отримала травму під час катання на лижах


Ангела Меркель отримала травму тазової кісти, під час катання на лижах.

Пані Меркель під час катання на лижах отримала серйозні травми. Під час спуску канцлер невдало впав та отримав сильні травми та тріщину тазової кісти. В зв'язку з травмами Ангела Меркель відмінилаи всі заплановані зустрічі в найближчі 3 тижні
Ангела Меркель стала другою знаменитою персоною, яка отримала травми катаючись на лижах.  Нагадаєм, що раніше ЗМі облетіла новина про важкий стан гонщика Міхаеля Шумахера, який вже довгий час знаходиться в комі через серйозні травми отримані під час катання на лижах.




Новини світу

понеділок, 6 січня 2014 р.

Журналістка Тетяна Чорновол в інтерв'ю розповіла про подробиці свого побиття

Активістка Євромайдана стверджує, що били її професійно і прицільно

Журналістка Тетяна Чорновол після 2 тижнів після нападу розповіла про подробиці подій на Бориспільській трасі.На 13- ий день після побиття Тетяна Чорновол все ще перебуває в лікарні. Майже весь час спить . Лікарі називають її стан задовільним. Але кажуть , на відновлення потрібні ще 2 місяці. "Я відчуваю себе більш -менш. Не можу сидіти за комп'ютером , як починаю читати текст - у мене починається запаморочення . У мене знову-таки якась емоційна проблема .  " , - розповіла Чорновол в інтерв'ю ТСН.За її словами , в ніч на 25 грудня, коли на Бориспільській трасі помітила , що за нею стежать , відразу подумала про арешт . Коли ж машину почали таранити - зрозуміла - це - цілеспрямоване переслідування ."Я була сконцентрована , я намагалася вижити , бо зрозуміла - що події розгортаються таким чином , що , очевидно , це замовлення мене " , - згадала потерпіла журналістка.Головною її метою в ті секунди , каже Тетяна , було дістатися до будь-якого людного місця. Бігти з машини вона почала , зрозумівши , що ударів авто таки не витримало. Журналістка стверджує , що били її професійно - прицільно по голові , причому намагалися точно по скронях : "Я пам'ятаю , як у мене просідає ніс , я пам'ятаю , як він просто знищується. Я не можу зрозуміти , чому я стояла з опущеними руками і мене все цей час били по обличчю " .Тетяна переконує - нападники були впевнені , що вона мертва , тому й залишили її лежати на узбіччі. " У моїх легких було багато крові. А це означає , що я не дихала певний час. Деякий час на холодній температурі і я могла не піднятися " , - поділилася Тетяна.Тетяна Чорновіл була побита в ніч на 25 грудня. Міліція почала кримінальне провадження за ч.2 ст.296 ( хуліганство). Пізніше виробництво додатково кваліфікували за ч.2 статті 121 КК України - нанесення тяжких тілесних ушкоджень.27 грудня суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою чотирьом підозрюваним у справі про побиття Чорновіл. Також 27 грудня затримали п'ятого підозрюваного у справі Чорновіл , проте він ще не постав перед судом. Пізніше в МВС заявили , що з ним у справі про побиття Чорновіл проводяться слідчі дії.





Джерело: http://vesti.ua/kiev/32191-zhurnalistka-tatjana-chornovol-v-intervju-rasskazala-o-podrobnostjah-svoego-izbienija

Львів потрапив до десятки міст світу, привабливих для туристів.


Всього протягом останніх трьох років потік туристів в Україну істотно збільшився. Столиця, наприклад, в середньому приймає на 222 тис. осіб на рік більше. Але глобальну конкуренцію Київ програє: порівняно з 2012 роком місто поступилося на  дві позиції і посіло  64-е місце з 132.
 
Львів посів п'яте місце в рейтингу міст світу, які варто відвідати цього року. Українське місто опинилося  поряд з відомими  Ліверпулем, Марселем і Ріо-де-Жанейро і Портлендом. Британці називають Львів «невеликим містом, який має світовий вплив», і захоплюються його чудовою архітектурою, повідомляє ТСН.
 
«Львів оточений полями і лісами на крайньому заході України . Львів є невеликим містом зі світовим впливом . Під час Євро - 2012 футбольні вболівальники потрапили в центр міста , який знаходиться під охороною ЮНЕСКО , з його  трамваями і злиттям східної і західної архітектури. Чиновники тепер хочуть розвивати туризм в Карпатах , які знаходяться менш ніж за 100 км від Львова. Тут вони планують брати Зимові Олімпійські ігри 2022 року. Наша порада - їхати туди швидше, тому що доведеться стояти в довгих чергах на підйомник » , - написали автори туристичного рейтингу кращих міст .
 
 
 Відзначимо , що Одеса потрапила до рейтингу інтернет-ресурсу Sighsmap в топ- 100 , зайнявши 99-е місце. Найбільше в Південній Пальмірі фотографують , звичайно , центральну частину міста. На інтерактивній карті можна побачити фотографії визначних пам'яток , при збільшенні карти можна розглянути і самі об'єкти.
При цьому національні виробники здатні виготовляти необхідну кількість продукції , для того щоб наситити внутрішній ринок. А структура експорту в Україну , незважаючи на зовнішні і внутрішні чинники , не зазнала серйозних змін . У Мінекономрозвитку запевняють , що активізація процесів імпортозаміщення у промисловому виробництві - один з головних напрямків державної промислової політики .
Експерт Мінекономрозвитку Сергій Ковальов назвав 10 країн , на ринки яких надходило найбільшу кількість продукції українського експорту. Це Російська Федерація ( 24,7 %) , Туреччина ( 6,1 %) , Китай ( 4,4 ​​%) , Польща ( 3,9 %) , Казахстан ( 3,7 %) , Італія ( 3,7 %) , Єгипет ( 3,5 %) , Білорусь ( 3,3 %) , Індія ( 3,1 %) і Німеччина ( 2,6 %).
 


 Джерело: http://inpress.ua/ru/society/22959-lvov-popal-v-desyatku-gorodov-mira-privlekatelnykh-dlya-turistov-foto

Бій Кличка з Липаєм відбудеться в квітні

Бій між українцем Володимиром Кличком і австралійцем Алексом Липаєм відбудеться 26 квітня в одному з німецьких міст. Про це повідомляє World Boxing News.

Відзначимо, що Ліпай є офіційним претендентом на титул WBO, яким володіє Кличко-молодший.

У грудні команда англійського боксера Тайсона Ф'юрі відмовилася від бою з Володимиром Кличком, аргументувавши це тим, що британець поки не готовий для зустрічі з українцем.


неділю, 5 січня 2014 р.

«Укрзалізниця» захистила свої квитки двомірним штрихкодом

Залізниця - це швидкість , точність і комфорт. Відомство не втомлюється трудитися над цими головними завданнями. У зв'язку з цим нещодавно «Укрзалізниця » приступила до оновлення рухомого складу і запланувала модернізацію шляхів. Та й боротьба з усякого роду шахраями і перекупниками залишається в полі зору відомства , повідомляє інформаційно -аналітичний портал Inpress.ua .
З 1 січня 2014 « Укрзалізниця» ввела нові бланки , на яких друкуються залізничні квитки. Тепер посадочні квитки стали зеленуватого кольору і на них з'явився QR -код , повідомляє прес -служба відомства.
« QR -код - це двовимірний штрихкод для зашифровуваної різної інформації (адреса , телефон , сайт , візитка і т. д.). Цей код може зчитуватися різними мобільними пристроями » , - йдеться в повідомленні.
Також змінилося і розміщення інформації на самих квитках .
Ще одне нововведення торкнулося продажу електронних посадкових квитків. Тепер ті , хто купує залізничні квитки через Інтернет на офіційному сайті « Укрзалізниці» , можуть не роздруковувати його в касі вокзалу , а використовувати роздрукований на принтері електронний квиток , як фіскальний .
Нагадаємо , «Укрзалізниця» приступить до оновлення рухомої  держави , проводячи його за рахунок коштів, залучених під держгарантії . Як підкреслили представники відомства і Мінекономрозвитку , реалізація даних проектів дозволить підвищити ефективність залізничного транспорту , створити додаткові робочі місця. 

Як раніше повідомляв Inpress.ua , «Укрзалізниця» з початку 2013 року, реалізувала близько 4,9 млн квитків , куплених пасажирами через інтернет , повідомили в прес -службі відомства. Відзначається значне зростання популярності цієї послуги , так як в цілому , за даними « Укрзалізниці» , понад 37 % пасажирів швидкісних поїздів користуються цими квитками.
Відзначимо , що пріоритетним завданням реформування транспортної галузі України в 2014 році є створення незалежної комісії регулювання транспорту і правового поля його роботи , заявив координатор реформування транспортної галузі Координаційного центру з впровадження економічних реформ при президенті України Олександр Кава.
Відзначимо , що послугами залізничного транспорту сьогодні користується більшість українців , доказом чого є введення «Укрзалізницею» в експлуатацію додаткових складів , особливо в періоди свят.






 Джерело: http://inpress.ua/ru/society/22944-ukrzaliznytsya-zaschitila-svoi-bilety-dvukhmernym-shtrikhkodom

Свободівець Іллєнко назвав причину свого побиття

Андірй впевнений, що мета нападу на нього - налякати українське суспільство.

Народний депутат від ВО "Свобода" Андрій Іллєнко заявив, що мотивом побиття його і адвоката Сидора Кізіна біля РУВС в центрі Києва є спроба налякати українське суспільство. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Насправді, мета вчорашнього нападу - не просто побиття мене і Кізіна. Нас це не злякає - навпаки, ще більше мотивує. Кілька днів відлежатися - і знову в бій. Напади професійних шакалів зі спини 5 на 1 - це дуже мотивує, я вам скажу ", - запевнив він.

 Іллєнко впевнений, що метою нападу було - налякати українське суспільство.

"Мовляв, якщо нардепа і відомого правозахисника десяток бандитів накривають прямо на виході з РУВС в центрі столиці - то чого тоді чекати іншим громадянам? Це чергова ланка в ланцюзі провладного терору - побиття активістів, арешти, переслідування, підпалах автомобілів. Але народ не вдасться залякати . Лінія страху вже перейдена. І назад дороги немає ", - заявив свободівець.


 У п'ятницю, 3 січня, пізно ввечері невідомі побили народного депутата від ВО "Свобода" Андрія Іллєнка та його адвоката Сидора Кізіна. Інцидент стався під стінами Шевченківського РУВС Києва.