середу, 8 січня 2014 р.

Сатирик Задорнов не збирається вибачатися перед "Єврохохлами"


Російський сатирик Михайло Задорнов , відомий своїми шовіністичними висловлюваннями на адресу американців , латишів , литовців , фінів , євреїв , а тепер і українців , яких нещодавно назвав " єврохохлами " , поїхав до Антарктиди "піднімати" пінгвінів. УНН не вдалося зв'язатися з самим сатириком , однак, його висловлювання щодо України прокоментувала прес -секретар Михайла Задорнова Юлія Єлисеєва.
Передісторія Задорнов заявив про немічність  українських виробників і грошах олігархів на Майдані
"Михайло Миколайович подорожує в даний час в Антарктиді. Він і думати забув про " еврохохлах " та Майдані , та Києві. Йому це зараз взагалі нецікаво. У Михайла Миколайовича була історія , коли одна нікому невідома у Владивостоці журналістка подала до суду на Задорнова , після чого два дні про неї говорив весь Владивосток . Михайло Миколайович висміював безпринципність і підлість багатьох з тих , хто прийшов на Майдан , висміював бажання "вступити в Європу" - заради самих же українців , бо знає ( про українців - Ред.) , більше і щиро переживає за вибір українців і події, що відбуваються в Києві ", - пояснили нещодавні висловлювання М.Задорнова в його прес -службі.
Крім того , в прес -службі нагадали , що стосовно України М. Задорнов " жартує " вже не вперше.
" Ще в дев'яності Задорнов жартував , що Україна " вляпалася в Кучму " ... І для нього ( М.Задорнова - Ред.) Подібні висловлювання характерні , оскільки його жанр - політична сатира. Хочу відзначити , що на адресу російської влади Задорнов жартує ще жорсткіше " .
Як розповіла УНН Юлія Єлісєєва , відомого сатирика через подібні висловлювань вже не пускали в Єгипет і включили до "чорного списку " " демократичної Америки" , а також намагалися позбавити литовської візи.
"До речі , московських бізнесменів за їх прихильність до Заходу він ( Задорнов - Ред.) Називає при кожній можливості" євромоскалямі " , - зазначила Ю.Елісеева .
На уточнююче запитання УНН , чи готовий Михайло Задорнов до того , що йому можуть заборонити " в'їзд в Україну , вона відповіла:
"Років десять тому до нього вже приходили після виступу в Києві і погрожували , що заборонять в'їзд до України , яку він дуже любить. На що він відповів: " Найстрашніше було б , якби ви заборонили мені виїзд ! " . При цьому прес- секретар запевнила , що словосполучення " єврохохли " придумав не Михайло Задорнов. Він начебто знайшов його в соціальних мережах і на форумах. "Причому , українських " , - запевнила представник сатирика.
"Відзначу , що ніяких вибачень Михайло Миколайович приносити не буде , навіть якщо йому заборонять в'їзд в Україну" , - резюмувала наостанок Ю.Елісеева .
Як відомо, днями російський сатирик Михайло Задорнов в ефірі "Радіо Неформат " назвав людей , які зібралися в центрі Києва , " еврохохламі " , а щодо українських речей заявив , що ними неможливо користуватися. Як приклад , М. Задорнов привів українську пінку для гоління , якою " голитися взагалі не можна " , і українські цукерки , які припали сатирику за смаком.
Російський гуморист також розкритикував лідера партії УДАР Віталія Кличка.
У МЗС України не коментують ситуацію щодо висловлювань російського сатирика М. Задорнова з приводу Євромайдана та українців. Як пояснив представник МЗС Євген Перебийніс , МЗС не може реагувати на кожне подібне висловлювання за кордону.
Водночас губернатор Харківської області Михайло Добкін на своїй сторінці в мікроблозі прокоментував недавню заяву гумориста Михайла Задорнова . Він упевнений , що ставлення М.Задорнова в Україні криється саме в пінці . "У Задорнова криза жанру. Дурне виступ . Ми у себе самі розберемося . PS Треба йому піну для гоління вислати . Може , він через це злий ? " - Написав М.Добкін.
Нагадаємо , в квітні 2013 провідне кулінарне шоу " Смак" на російському " Першому каналі " Іван Ургант , готуючи страву , сказав в ефірі: "Я порубав зелень , як червоний комісар жителів українського села" . Звертаючись до гостя програми Олександру Адабашьяном , він додав: "Ви почистили мій клинок " , на що той відповів : "Я просто останки жителів ... стряхиваю " . Висловлювання супроводжувалися сміхом глядачів за кадром.
Тоді в МЗС України розцінили жарт І.Урганта як прояв неповаги до пам'яті мільйонів жертв тоталітарного режиму.





Новини України

Немає коментарів:

Дописати коментар