понеділок, 18 листопада 2013 р.

Європа повинна боротися за Україну, - Ющенко

Екс-президент України Віктор Ющенко закликав Європу "вступити в боротьбу за Україну вже сьогодні". Наголосивши, що зрив підписання асоціації 29 листопада означатиме автоматичне входження України до псевдо-економічних проектів Митного Союзу та ліквідації її суверенітету.

"Я хочу почути відповідь, чи потрібна Європі Україна? Бо вона - як демократична самостійна держава чи як авторитарне вторинне державне утворення - багато в чому визначить її лице. А у випадку зриву підписання угоди Україна автоматично ввійде до псевдо-економічних проектів на зразок Митного Союзу, при цьому стиль російської політики не зміниться - він радикалізується. Уже 30 листопада Україну поглине прокремлівський союз", - заявив третій президент.


Партія влади не голосуватиме за законопроект про лікування Тимошенко

Народний депутат від Партії регіонів Григорій Смітюк в ефірі 5 каналу повідомив, що завтра на засіданні Верховної Ради його фракція не буде голосувати за законопроекти про лікування ув'язнених закордоном, оскільки вони суперечать чинній Конституції України.

"Якщо говорити про ці законопроекти, які стоять на завтрашній день (у порядку денному): Міщенка, Яценюка, Лабунської та Карпунцова. Я думаю, що наша фракція за ці законопроекти не буде голосувати, тому що вони недосконалі, у них є дуже багато протиріч, і вони суперечать, як Конституції, так і діючому законодавству", - сказав депутат.


неділю, 17 листопада 2013 р.

Новий Президент поведе Україну до Європи, - Кличко

Лідер фракції "УДАР" на прес-конференції в Рівному заявив, що вирішальним кроком до успіху України повинна стати її інтеграція з Європейським Союзом. Кличко зазначив, якщо на це так і не спроможеться нинішня влада, це обов'язково зробить новий Президент, натякнувши, що новим главою держави може стати він.

“Серед країн, що сьогодні прагнуть до ЄС, Україна повинна була стати локомотивом, а опинилася, на жаль, в “хвості” - виключно через дії влади. У зв'язку з цим, я відповідально ухвалив рішення балотуватися на посаду Президента. Сьогодні в мене висока підтримка людей та їхнє велике очікування змін. І я розумію ту відповідальність, яку на себе беру", - повідомив політик.


Всі президенти України зустрінуться обговорити питання Тимошенко, - Бригинець

На думку політика та народного депутата від фракції "Батьківщина" Олександра Бригинеця, всі 4 Президента України зберуться у Януковича, щоб обговорити вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Про це нардеп повідомив у мережі Facebook.

"Янукович нібито хоче днями зустрітися з Кравчуком, Кучмою і Ющенком. Нескладно здогадатися, що темою буде євроінтеграція і Юля. Позиція Кучми зрозуміла - він м'яко але однозначно підтримує лікування Юлі і євроінтеграцію. Що стосується Ющенка, то теж все ясно: він - за євроінтеграцію і за Тимошенко у в'язниці. А ось позиція Кравчука змінюється, як обриси хмар. Але з якою метою Янукович усіх збирає? Переконаний, що буде заява і певний коментар 4-х президентів щодо євроінтеграції. Поглянемо, що саме вони скажуть ", - написав Бригинець.