суботу, 26 жовтня 2013 р.

Ляшко обізвав Москаля галімим мєнтом у ефірі телепрограми "Шустер Live"

Депутати Олег Ляшко та Геннадій Москаль посварилися в ефірі телепрограми "Шустер Live". Розпочався конфлікт під час виступу Петра Порошенка. Говорили про фальсифікацію виборів. І Ляшко кинув таку репліку:

"Депутат у Верховній Раді має отримати мандат від людей, а не фальсифікувати вибори. Якщо він сфальсифікував, якщо він вкрав, мандат у нього відібрати, ногою під зад, і до кінця життя заборонити балотуватися в депутати".

Геннадій Москаль зі свого місця відреагував якоюсь реплікою, яку оператори телепрограми не вивели в студію. Але було чутно, що на неї відповів Савік Шустер.

"Ну що ви, - сказав Шустер, обернувшись у бік Москаля. - Олег Ляшко в грубій формі сказав те, що сказав Петро Порошенко - більш делікатно, от і все".

Наприкінці свого виступу Ляшко викрикнув у мікрофон:

"Москаль сказав, що я отсосую гроші в Адміністрації президента. Пане Москаль, якщо говорити вашою мєнтовською фєнію, ти відсосував у президента Кучми губернатором, ти відсосував у президента Ющенка губернатором, тепер відсмокчуєш у Яценюка! Сиди й мовчи, мєнт галімий!".




Митний союз встановить можливі митні бар'єри для України

Глави держав Росії, Білорусі і Казахстану в четвер домовилися про введення єдиного митного тарифу для України у разі створення нею зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це повідомив перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов, пише "РИА Новости".

"Якщо зона вільної торгівлі між Україною та ЄС утвориться, то ми себе будемо вести гранично відверто, але твердо. Ми почали консультації з українською стороною, другий раунд консультацій буде можливий протягом двох тижнів", - розповів він.

Нагадаємо, Митний союз розглядав кілька варіантів захисту внутрішнього ринку : проведення консультацій з країною-експортером, введення моніторингу на ввезення товарів з цієї країни, проведення виїзних перевірок у країні-експортері за її згодою. Крайнім заходом передбачене тимчасове призупинення прийому сертифікатів про походження товарів, що надаються в якості підстави для отримання тарифних преференцій.


Українці погано працюють, - Колесніков

Нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков заявив, що однією з головних проблем державної економіки є низька продуктивність праці українців. Про це він розповів в інтерв'ю "ZN.UA".

Він зазначив, що прдуктивність праці в Україні становить 19% від продуктивності праці в США, 22-25%-у Західній Європі, 29-31%-у Східній Європі.

"Це говорить про те, що ми працюємо в 3,5 рази гірше, ніж у Східній Європі, в чотири рази гірше, ніж у Західній, і у п'ять разів гірше, ніж США", - підкреслив Колесніков.

"Відповідно, якщо ви зарплату в 450 дол. помножите на 5, то отримаєте зарплату в 2250 дол., яку міг би отримувати українець, якби працював з такою ж продуктивністю, як американець", - додав регіонал.

Проте депутат запевнив, що у цьому винні не українці, а відсутність засобів виробництва.


пʼятницю, 25 жовтня 2013 р.

Українця засудили до довічного ув'язнення за вбивство і теракти у Британії

У Британії українця Павла Лапшина засудили до довічного ув'язнення за вбивство теракти.

Кримінальний суд Лондона виніс вирок українському аспіранту Павлу Лапшину - його засудили до довічного ув'язнення. Вирок є остаточним - апеляція не передбачена, проте через 40 років українець зможе подати клопотання про перегляд вироку.

Напередодні Павло Лапшин визнав, що вбив літнього мусульманина, який повертався після вечірньої молитви, підготував і організував вибухи поблизу мечетей в містечках Вулверхемптон і Тіпсон неподалік від Бірмінгема влітку цього року.

Нагадаємо, британська поліція заарештувала двох українців через вибухи в мечеті. Як виявилося, обидва хлопця стажувалися в ІТ-компанії Delcam. Згодом одного з них випустили і попросили стати свідком у справі про вибухи біля мечетей.


Держдума РФ закликає звільнити Ігоря Маркова

У Держдумі РФ закликають звільнити екс-нардепа Ігоря Маркова з-під варти. Ще позавчора український політолог Володимир Фесенко спрогнозував реакцію Білокам'яної : " Росія на це обов'язково критично відреагує - і негайно, тут до ворожки не ходи".

Вчора його здогади підтвердив голова думського комітету Леонід Слуцький : "Комітет, у складі якого працюють представники всіх фракцій Держдуми, висловлює різку незгоду і засудження арешту в Одесі екс-депутата Верховної Ради Ігоря Маркова. Все це говорить про те, що це помста політикові Маркову, лідеру партії "Родіна", у зв'язку з очевидно займаної ним відверто проросійської позицією. Ми маємо намір чітко вимагати від влади України якнайшвидшого звільнення Маркова у зв'язку з необгрунтованим ув'язненням під варту", - цитують Слуцького ЗМІ.


Брат Маркова покинув Україну

За інформацією видання "Думская", рідний брат затриманого екс-нардепа Ігоря Маркова, депутат міської ради від Партії регіонів Олег Марков, побоюючись арешту, залишив Україну.  Раніше його викликали на допит як свідка у кримінальній справі, відкритій після подій 23 жовтня.

Не з'явилися до слідчого і ряд членів муніципальних зборів від "Родіни" - офіційно вони у відрядженнях. У Приморський РВВС прийшов тільки Сергій Бовбалан.


четвер, 24 жовтня 2013 р.

Митний союз: "Індія непогано замінить Україну"

Митний союз, судячи з останніх подій, набирає вплив на світовій арені. Ще не пройшла хвиля обговорень готовності Сирії вступити до МС, про що заявив віце-прем'єр уряду країни Кадрі Джаміль в ефірі "Правди.Ру", як бажання стати новим членом МС виявила Індія .

Про намір Індії вступити в ряди учасників Митного союзу заявив напередодні індійський прем'єр Манмохан Сінгх після переговорів у Кремлі з російським Президентом Володимиром Путіним. Індія вже має партнерські відносини з одним із членів МС, Росією, в рамках групи БРІКС, до якої входять країни зі стрімко розвиваючими економіками. Але, по всій видимості, Індія захотіла ще більш продуктивних відносин з РФ, які дозволять наростити товарообіг між країнами, що склав в минулому році 11 мільярдів доларів.


Віталій Кличко балотується в президенти

Сьогодні, з трибун Верховної Ради, лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив, що буде балотуватися в президенти на виборах 2015 року.

"Я балотуюся в президенти", - сказав політик. Після цього роздалися аплодисменти членів фракції "Удар".

При цьому політик заявив, що за прийняттям змін до Податкового кодексу про те, що особа, яка має право постійного місця проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні, стоїть влада. Оскільки ця зміна може перешкодити йому балотуватися на пост Президента України.

"Це спрямовано проти мене як кандидата в президенти. Так, я маю дозвіл на проживання в Німеччині, я чесно сказав про це ЗМІ. Але це ніяк не порушує українське законодавство ", - додав він з трибуни парламенту.


Янукович дав добро на депортацію циган в Україну

Європейський Союз задумався про депортацію "надокучливих" циган. Місце знайшлося: президент України Віктор Янукович підписав указ про те, що всі цигани, від яких так давно намагаються позбутися країни ЄС, готова прийняти Україна.

Цей указ був підписаний главою держави ще 8 квітня, проте важливість документ набрав лише зараз. Майже два тижні тому циганське питання постало на порядку денному. Міністр внутрішніх справ Франції Мануель Вальс закликав депортувати циган з країни.

Ще у 2010 році влада Франції почала висилати циган, які нелегально перебували на території країни. Було доручено екс-президентом Ніколя Саркозі позбутися таборів циган-нелегалів на території країни якомога швидше.

Прикладом Франції послідувала Німеччина . У 2010 році вона оголосила про початок програми по депортації понад 50 тис. косовських біженців, серед яких - близько 15 тис. циган. Слідом за Німеччиною на подібні кроки пішли Австрія, Швейцарія, Данія.

На відміну від західноєвропейських держав Україна готова поселити у себе всі циганські табори. Згідно з підписаним Януковичем документом, у країні повинні бути створені "належні умови для захисту та інтеграції в українське суспільство представників ромської національної меншини, забезпечення для них рівних можливостей для участі в соціально-економічному та культурному житті держави". Крім того, президент вважає, що така стратегія допоможе запобігти дискримінації циган, підвищити їх освітній рівень і покращити житлово-побутові умови. Програма розрахована до 2020 року.

Відповідний указ можна знайти на офіційному сайті інтернет-представництва президента України за посиланням http://www.president.gov.ua/documents/15628.html


середу, 23 жовтня 2013 р.

Марков назвав Януковича "уркою"

В інтернеті з'явилася відео розмова Ігоря Маркова зі своєю дружиною через грати облУВС.

На відеозаписі Марков лайливо висловився про владу і главу держави особисто. Колишній нардеп назвав Януковича "уркою", пообіцявши "загризти його" після виходу з тюрми.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України 12 вересня виніс рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна, якою фактично позбавив Ігоря Маркова депутатських повноважень. Кармазін в якості підтвердження своїх позовних вимог доклав лист головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року більше 6 тисяч підписів на користь Маркова.

22 жовтня о Одесі Ігор Марков був заарештований. "Ігорю Маркову було вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство. У даний момент він затриманий. Підозрюваний буде доставлений до суду для обрання запобіжного заходу", - повідомили в прес-службі ОблУВС.




Росія не зможе освоїти Місяць та Марс без України

Космічні плани Російської Федерації по освоєнню Місяця та Марсу мало здійсненні без українських ракетоносіїв. Про це під час брифінгу в Кабміні повідомив Голова державного космічного агентства України Юрій Алексєєв.

"Завжди виходило так, що у Росії немає важкої ракети. Ось ті заяви, що ми полетимо на Місяць і полетимо на Марс, - вони вимагають створення нового ракетного космічного комплексу", - сказав чиновник і пояснив, що ракета "Ангара", котру сьогодні створює Росія, не відповідає вимогам нових космічних програм.


Янукович і Путін обговорять питання асоціації України та ЄС

Російсько-українські відносини у впадку вступу в силу Уогди про асоціацію України з ЄС будуть обговорюватися президентами Віктором Януковичем та Владіміром Путіним на зустрічі в Мінську 24 жовтня, повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков.

"Я гадаю, що це питання нависає над усім комплексом наших відносин і, цілком природньо, що воно буде обговорене президентами", - сказав Ушаков.

Нагадаємо, що російсько-українські проблеми у відносинах, у разі підписання асоціації з ЄС, були обговорені в Калузі Дмітрієм Медведєвим і Миколою Азаровим. Прем'єр-міністр РФ заявив, що у випадку підписання Угоди Росія буде змушена виробити захисні механізми в зоні вільної торгівлі СНГ. При цьому шанси Києва на вступ у Митний союз будуть дорівнювати нулю.


вівторок, 22 жовтня 2013 р.

ЄС дав Україні час до 18 листопада

Європейський союз наголосив, що всі проблемні питання для підписання асоціації Україна повинна вирішити не раніше 18 листопада.

Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, після зустрічі з українським президентом.

"Останній термін - це 18 листопада, коли пройде засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Часу для блефу у нас немає. Час активно діяти", - сказав Сікорський.

Також міністр відмітив, що існує ризик непідписання Угоди у разі, якщо Україна не буде виконувати всі вимоги поставлені Заходом, включно з вимогою помилування Юлії Тимошенко.


Янукович висловив співчуття щодо теракту у Волгограді

Президент України Віктор Янукович висловив свої співчуття російському президентові Владіміру Путіну щодо недавного теракту у Волгограді, де було  підірвано терористкою-смертницею пасажирський автобус, повідомляє ForUm.

"Категорично засуджуючи будь-які прояви тероризму, ми розділяємо біль тих, хто втратив своїх рідних і близьких", - йдеться у співчутті.

"Від імені українського народу і від себе особисто прошу Вас, шановний Володимире Володимировичу, передати щирі слова співчуття сім'ям загиблих і побажання якнайшвидшого одужання усім постраждалим", - підкреслив Янукович.

Як повідомлялося, внаслідок вибуху загинуло шість осіб, не враховуючи терористки. Також у медичні установи звернулося 36 чоловік, вісім з яких у реанімації.



У Росії згорів олімпійський факел

У Росії вкотре стався конфуз із олімпійським вогнем: при передачі естафети факел повністю загорівся повідомляє Insider.

Це сталося 18 жовтня в російському місті Кострома. У момент передачі естафети один із факелів буквально "запалав у всю красу" в руках спортсмена.

Після виникнення цього інциденту факел забрали та погасили. Організатори здійснили заміну факела і естафета олімпійського вогню продовжилась.

Нагадаємо, що в Москві олімпійський вогонь згасав чотири рази протягом 6-7 жовтня.



Екс-тренер збірної Франції назвав українську команду "слабкою"

На думку колишнього головного тренера збірної Франції Раймона Доменека, жеребкування подарувало для "синіх" кращого суперника для завоювання путівки на чемпіонат світу 2014 року.

"Ми отримали все, чого хотіли. І не варто зараз говорити, що це не добре. Ми не могли просити кращого варіанту, ніж нам дістався. Оскілки не варто говорити, що Україна була найбільш вражаючою командою з четвірки. Нам дісталася команда з найнижчим рейтингом. Якщо Франція підтвердить свою роль фаворита, якщо продемонструє свої якості, то ці матчі будуть формальністю", - сказав Доменек.

Нагадаємо, що поєдинки Україна - Франція відбудуться в рамках плей-офф відбору на чемпіонаті світу з футболу 2014. Стикові матчі будуть зіграні 15 і 19 листопада. Перший поєдинок збірна України проведе вдома. Місто, яке прийме домашній матч України, визначиться пізніше.




понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Сирія стукає у двері Митного союзу

Віце-прем’єр-міністр Сирії Кадрі Джаміля заявив, що його країна вже завершила переговори з Росією стосовно свого вступу до Митного союзу.

"Сирія бажає та прагне приєднатися до МС. Ми працюємо у цьому напрямку. Всі документи вже готові. Також ми ведемо переговори з Білоруссю і Казахстаном. З російськими партнерами переговори завершені. Ми хочемо бути в цій організації", — наголосив Джаміль в інтерв’ю виданню pravda.ru.

Також він додав, що вступ до Митного союзу для Сирії є дуже вигідним.

"Це економічний обмін, новий тип відносин у глобальному масштабі, де всі рівні. Це рівноправний тип економічних відносин між країнами", — каже віце-прем’єр.


Митний союз буде захищатися, - Лукашенко

На думку білоруського президента Олександра Лукашенка, країнам-членам Митного союзу прийдеться захищати свою економіку від можливих негативних наслідків у разі, якщо Україна все-таки підпише Угоду про асоціацію з ЄС.

"Я не думаю, що це завдасть Білорусі більшого збитку , ніж Росії. Найбільше постраждає Росія", - заявив Лукашенко.

Зі слів Бацька, на даний час проводиться аналіз наслідків підписання Угоди.


Українців лікують ветиренарними препаратами, - нардеп

Народний депутат фракції "Батьківщина" Анатолій Дирів запевнив , що під виглядом сертифікованих ліків українцям продають ветиренарні препарати.

Про це він сказав під час круглого столу "Державна реєстрація медичних препаратів" в інформаційному агентстві ЛігаБізнесІнформ , передає прес-служба Батьківщини.

Депутат навів приклади препаратів , терапевтична дія яких не доведена.

"Зокрема , це Актовегін , якого в 2012 році було вилучено з обігу на 332 мільйони гривень , і мазь Траумель , яка зареєстрована в європейських країнах як ветеринарний препарат , а в Україні виписується гінекологами . Препарат Анаферон взагалі фактично не має у своєму складі діючої речовини. Тобто виходить , що на 100 мільйонів таблеток ефективна в кращому випадку одна" , - зазначив Дирів .

За словами політика , такі препарати є не тільки неефективними , а й небезпечними для здоров'я людини.

Парламентарій переконаний , що така ситуація склалася через цілковитий хаос, що панує в сфері реєстрації медпрепаратів.

"Ліки потрапляють до аптек не просто так. До цього вони проходять реєстрацію в Державному експертному центрі МОЗ. Тільки дивно виходить , коли експертний центр реєструє ліки , а потім міністерство купує ті лікарські засоби , які фактично реєструє його структура . Тут вже є корупційна складова" , - зазначив він.


неділю, 20 жовтня 2013 р.

Абдулліну відсторонили від участі у виставах

Солістку Національної опери України Катерину Абдулліну , відому скандальним висловлюванням у мережі Facebook про "бидлячі українські школи" , усунули від участі у виставах.

Про це в інтерв'ю ZN.UA повідомив гендиректор Національної опери Петро Чуприна.

"На найближчий час імені цієї співачки не буде в наших репертуарних планах. Ми не можемо допустити , щоб вистави з її участю стали місцем для можливої ​​провокації. Оскільки її " шанувальники " досить прискіпливо стежать за сайтом театру , за репертуаром і складом виконавців" , - підкреслив керівник Нацопери.

Нагадаємо , у вересні на сторінці солістки Національної опери України Катерини Абдулліни в Facebook з'явився вкрай неповажний коментар на адресу дітей україномовних шкіл та їх батьків.

"Віддала дитину в російську гімназію і ще жодного разу не пошкодувала. Всі предмети російською все ясно і зрозуміло. А найбільше сподобалась урочиста лінійка я навіть плакала. Російською дуже красиво говорили старшокласники. Співали і читали вірші. Та й взагалі контингент батьків і дітей різко відрізняється від бидлячих українських шкіл. у першому класі три рази на тиждень укр мова , і випускники розмовляють нею куди краще ніж випускники укр шкіл. Я рада , що моя дочка навчається серед морально здорових дітей. А не серед бидла" , - говориться в повідомленні ( орфографія і пунктуація автора збережені ).


Угорські націоналісти висунули свої вимоги до асоціації України з ЄС

Голова кабінету національної політики радикальної партії Угорщини "Йоббік" Іштван Савої пообіцяв домогтися аби угорській гімназії у Берегові та іншим навчальних закладам Закарпаття з угорською мовою навчання надали додаткову фінансову допомогу.

Водночас, євродепутат Бейла Ковач заявив, що Україна може розраховувати на підтримку в підписанні Угоди про асоціацію з ЄС тільки за виконання певних умов.

По-перше, беззаперечного виконання "Закону про засади мовної політики", по-друге, негайного створення Притисянського округу на території Закарпатської області, з включенням туди населених пунктів, де переважає угорськомовне населення, - цитує його видання Мукачево.net.

Також лідер "Йоббіка" Габор Вона заявив, що офіційний Будапешт недостатньо дбає про угорців, які проживають за кордоном. Нібито закарпатські угорці скаржаться на труднощі при перетені українсько-угорського кордону.