понеділок, 21 жовтня 2013 р.

Українців лікують ветиренарними препаратами, - нардеп

Народний депутат фракції "Батьківщина" Анатолій Дирів запевнив , що під виглядом сертифікованих ліків українцям продають ветиренарні препарати.

Про це він сказав під час круглого столу "Державна реєстрація медичних препаратів" в інформаційному агентстві ЛігаБізнесІнформ , передає прес-служба Батьківщини.

Депутат навів приклади препаратів , терапевтична дія яких не доведена.

"Зокрема , це Актовегін , якого в 2012 році було вилучено з обігу на 332 мільйони гривень , і мазь Траумель , яка зареєстрована в європейських країнах як ветеринарний препарат , а в Україні виписується гінекологами . Препарат Анаферон взагалі фактично не має у своєму складі діючої речовини. Тобто виходить , що на 100 мільйонів таблеток ефективна в кращому випадку одна" , - зазначив Дирів .

За словами політика , такі препарати є не тільки неефективними , а й небезпечними для здоров'я людини.

Парламентарій переконаний , що така ситуація склалася через цілковитий хаос, що панує в сфері реєстрації медпрепаратів.

"Ліки потрапляють до аптек не просто так. До цього вони проходять реєстрацію в Державному експертному центрі МОЗ. Тільки дивно виходить , коли експертний центр реєструє ліки , а потім міністерство купує ті лікарські засоби , які фактично реєструє його структура . Тут вже є корупційна складова" , - зазначив він.


Немає коментарів:

Дописати коментар