четвер, 24 жовтня 2013 р.

Янукович дав добро на депортацію циган в Україну

Європейський Союз задумався про депортацію "надокучливих" циган. Місце знайшлося: президент України Віктор Янукович підписав указ про те, що всі цигани, від яких так давно намагаються позбутися країни ЄС, готова прийняти Україна.

Цей указ був підписаний главою держави ще 8 квітня, проте важливість документ набрав лише зараз. Майже два тижні тому циганське питання постало на порядку денному. Міністр внутрішніх справ Франції Мануель Вальс закликав депортувати циган з країни.

Ще у 2010 році влада Франції почала висилати циган, які нелегально перебували на території країни. Було доручено екс-президентом Ніколя Саркозі позбутися таборів циган-нелегалів на території країни якомога швидше.

Прикладом Франції послідувала Німеччина . У 2010 році вона оголосила про початок програми по депортації понад 50 тис. косовських біженців, серед яких - близько 15 тис. циган. Слідом за Німеччиною на подібні кроки пішли Австрія, Швейцарія, Данія.

На відміну від західноєвропейських держав Україна готова поселити у себе всі циганські табори. Згідно з підписаним Януковичем документом, у країні повинні бути створені "належні умови для захисту та інтеграції в українське суспільство представників ромської національної меншини, забезпечення для них рівних можливостей для участі в соціально-економічному та культурному житті держави". Крім того, президент вважає, що така стратегія допоможе запобігти дискримінації циган, підвищити їх освітній рівень і покращити житлово-побутові умови. Програма розрахована до 2020 року.

Відповідний указ можна знайти на офіційному сайті інтернет-представництва президента України за посиланням http://www.president.gov.ua/documents/15628.html


1 коментар:

  1. витя, если не можешь ничего хорошего сделать, то не делай вообще ничего

    ВідповістиВидалити