середу, 8 січня 2014 р.

Сенат США пригрозив Україні санкціями

Влада США прийняли резолюцію про підтримку українського народу

Сенат США прийняв резолюцію про підтримку українського народу , повідомив американський посол Джеффрі Пайетт .
У документі зазначено, що США підтримують народ України і його суверенне право відстоювати незалежне і демократичне майбутнє для своєї країни , передає "Українська правда".
Сенатори закликали лідерів у Сполучених Штатах і Європейському Союзі продовжити спільну роботу з активної підтримки мирного і демократичного вирішення нинішньої кризи в Україні .
США закликали демонстрантів і членів опозиції та громадянського суспільства в Україні проводити діалоги національного примирення.
Всі політичні партії закликають утриматися від розпалювання ненависті або дій антисемітського або іншого характеру , які можуть розділити український народ.
Український уряд закликали утриматися від подальшого застосування сили або актів насильства щодо мирних демонстрантів , а також дотримуватися міжнародно визнані права людини.
У документі різко засуджується рішення української влади застосувати насильство проти мирних демонстрантів 30 листопада, 1 грудня і 11 грудня 2013 , і міститься заклик негайно покарати винних у застосуванні насильства.
Всіх затриманих під час мирних демонстрацій закликають без зволікання звільнити . Відзначається , що в разі подальшого державного насильства щодо мирних демонстрантів , президент і Конгрес повинні розглянути можливість застосування цілеспрямованих санкцій , у тому числі візових та заморожування активів , щодо осіб , відповідальних за замовлення або застосування насильства.





Новини світу

Немає коментарів:

Дописати коментар