четвер, 17 жовтня 2013 р.

Батька пригрозив виходом з Митного союзу

Білорусь "не потягне" членство в Митному союзі, якщо не побачить від нього економічного ефекту. Про це, як повідомляє "Інтерфакс", заявив президент країни Олександр Лукашенко.

Глава держави заявив про можливі труднощі членства в МС в контексті справляння нафтових мит. Лукашенко зазначив, що президент Росії Володимир Путін обіцяв з 1 січня 2014 усунути всі обмеження в торгівлі.

За словами білоруського президента, Мінськ перераховує до бюджету РФ чотири мільярди доларів мит щорічно. "А якби вони (чотири мільярди) залишилися в країні? Я б побудував тут вже Емірати", - запевнив Лукашенко ( цитата по БелаПАН ). Президент зазначив, що знімати торговельні перешкоди мають всі учасники Митного союзу.

Білорусь отримує нафту з РФ безмитно, але зобов'язана відраховувати мита в тому разі, якщо продає отримані з російської сировини нафтопродукти в треті країни. За підсумками 2012 року Мінськ перерахував до бюджету РФ 3,8 мільярда доларів мит.

Того року Москва і Мінськ підписали договір про постачання нафти на весь рік. Наступну угоду Росія відмовилася підписувати на весь рік через махінації білоруських нафтовиків , які постачали нафтопродукти під виглядом розріджувачів і розчинників не сплачуючи мито. Повідомлялося, що Кремль оцінив збитки від цих махінацій у півтора мільярда доларів. Обсяг поставленого в 2013 році сировини узгоджується раз на квартал.



Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/politics/_lukashenko-prigroziv-vihodom-z-mitnogo-soyuzu/520827">Gazeta.ua</a>


Немає коментарів:

Дописати коментар