вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Леонід Кучма про помилку "помаранчевих"

Екс-президент України (1994-2004рр) Леонід Кучма вважає , що « помаранчева » влада зробила стратегічну помилку , коли не створила з Росією і Німеччиною тристоронній консорціум .

Про це він розповів в інтерв'ю , відповідаючи на питання , чи може українська ГТС знову стати годувальницею бюджету , а не обтяженої кредитами мережею напівпорожніх труб.

«Вважаю , що« помаранчева »влада зробила найбільшу стратегічну помилку , коли не довела до розуму угоду з Росією і Німеччиною щодо створення спільного тристороннього консорціуму. Там передбачалося , що 51 % акцій ГТС були за Україною » , - розповів Кучма.

«І ми не продавали трубу , а лише віддавали у спільне управління . При цьому , ми звернулися тоді й до інших європейських країн , крім Німеччини . Мовляв , хлопці , давайте , приходьте , беріть участь , ГТС потрібно серйозно займатися , міняти багато системи (і автоматику , і компресори) . Всіма цими діями ми б підняли її продуктивність. Росії не треба було б будувати навіть Північний потік ( хоча ця ідея виникла у РФ набагато раніше , ніж Україна приєдналася до Європейського енергетичного співтовариства ) : української ГТС було б достатньо , щоб забезпечити поставки газу до Європи » , - поділився думкою Кучма.


Немає коментарів:

Дописати коментар