четвер, 17 жовтня 2013 р.

Угода про асоціацію між ЄС і Україною Росії не загрожує - Азаров

Підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС Росія загрозливим для своєї економіки більше не вважає. Про це в ході свого вступного слова фактично заявив український прем'єр-міністр Микола Азаров.

Він розповів про те , як питання про ЗВТ розглядалося в ході останнього засідання урядового комітету РФ і України . Азаров зазначив , що питання це обговорювалося з точки зору вигод , які Угода може принести.

Український прем'єр-міністр заявив , що увагу представників російської сторони він звернув на те , які вигоди від асоціації України з Євросоюзом може отримати не тільки Україна , але і Росія.

Раніше вже неодноразово повідомлялося , що Володимир Путін , який обіймає посаду президента Російської Федерації , здійснює на Україну , Вірменію , Молдову , Грузію та інші країни колишнього СРСР тиск , з метою приєднання їх до Митного союзу. Деякі експерти висловлювали припущення про те , що Путін прагне створити другий СРСР.

Така думка висловлюється у виданні Washington Post. У разі одностороннього перегляду контракту на постачання газу Росія може застосувати відносно України певні санкції.

Нагадаємо , що раніше стало відомо про запропонований представниками Європарламенту компромісному варіанті вирішення питання Тимошенко , яке необхідно прийняти для підписання у Вільнюсі в листопаді Угоди про асоціацію.


Немає коментарів:

Дописати коментар