четвер, 17 жовтня 2013 р.

Онищенко про "мать городов русских" і поганий сніданок

Керівник Федеральної служби з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ( Росспоживнагляду ) Геннадій Онищенко взяв участь у п'ятому засіданні Консультативної ради по захисту прав споживачів держав-учасниць СНД , яке пройшло в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН , свій виступ Онищенко почав з питання , адресованого своєму колезі з України , голові Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергію Орєхову .

«Ми сьогодні зібралися тут , в славному місті Києві. Колись казали, « Київ - мати міст руських» , зараз ви вже так не говорите? » , - запитав Онищенко українського колегу. На питання Орєхов невпевнено відповів: «Говоримо ». Після короткої паузи глава Росспоживнагляду посміхнувся і неголосно сказав українському колезі: « ну-ну ».

Крім того , під час п'ятнадцятихвилинного спілкування з журналістами Онищенко поскаржився , що не встиг нормально поснідати .

«Сьогодні я з Москви. Я прийшов з роботи о третій  ранку. Попив чай , якщо це можна вважати сніданком » , - сказав він.

При цьому Онищенко ухилився від відповіді на питання журналіста , чи пив він сьогодні чай з українськими цукерками в Києві.

Відповідаючи на запитання журналістів , глава Росспоживнагляду встигав не тільки давати відповіді , але і робити зауваження представникам ЗМІ. Так , журналістці телеканалу порадив не крутитися і слухати уважно , коли він відповідає на її запитання .
« Дитинко , дивись на мене. Ти задала питання , тоді послухай відповідь на нього. Чуєш ? Все, спасибі » , - дорікнув журналістку Онищенко .

Глава Росспоживнагляду також дорікнув журналіста , який спробував поставити запитання раніше іншого телеканалу і попросив « дотримуватися черги ».

Як повідомляв УНІАН , головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко запам'ятався тим , що за останній рік поставив під сумнів якість продукції багатьох країн . Наприклад , у вересні , коли Білорусь заарештувала російського бізнесмена , Онищенко наступного дня засумнівався в якості молочної продукції цієї країни.

Не так давно санлікар Росії також заборонив імпорт молочної продукції з Литви. Це трапилося за кілька місяців до проведення Вільнюського саміту , на якому Україна планує підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом , і проти чого люто виступає Росія .

Влітку Онищенко заборонив поставки в Росію кондитерської продукції української корпорації Roshen . У попередні роки Онищенко запам'ятався заборонами на постачання до Росії вин з Грузії і Молдавії , овочів з Єгипту . Крім того , в 2011 році Онищенко намагався заборонити використовувати працю робітників з Таджикистану , оскільки , за його словами , вони були розповсюджувачами таких захворювань , як ВІЛ і туберкульоз .

Онищенко очолює Росспоживнагляд з 2004 року.


Немає коментарів:

Дописати коментар