вівторок, 15 жовтня 2013 р.

Яценюк відмовився обговорювати законопроект, що дозволяє Тимошенко виїхати до Німеччини

Голова фракції " Батьківщина" у Верховній Раді України Арсеній Яценюк вважає сумнівною дискусію про доцільність прийняття нового закону, що дозволяє лікувати засуджених за кордоном .Опозиціонер закликав регіоналів не розкидатися словами.

"Зараз вести юридичну дискусію про доцільність введення нового закону - сумнівно . Ми хочимо побачити пропозицію Партії регіонів не на словах , а на ділі. Але ця пропозиція повинна бути озвучена не тільки керівником фракції Партії регіонів , але в першу чергу президентом України Віктором Януковичем , оскільки будь-який закон підписується президентом. І це має бути пропозиція президента України " , - сказав Яценюк , відповідаючи на запитання журналістів , чи підтримає опозиція законопроект, що регламентує порядок лікування засуджених за кордоном , якщо такий внесе Партія регіонів.

Яценюк також нагадав , що пропозиція про прийняття такого закону була озвучена головою парламентської фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим в минулу п'ятницю під час круглого столу за участю єврокомісара Штефана Фюле.

"Було внесено пропозицію про розгляд якогось законопроекту , якого не існує у Верховній Раді України . Я не готовий говорити про законопроект що до лікування засуджених , якого немає. Але готовий ще раз підкреслити , що норма закону" Про основи охорони здоров'я " ,  яка визначає право громадян на отримання медичної допомоги за кордоном , поширюється також на Юлію Володимирівну " , - підкреслив лідер фракції.

Як відомо, звільнення або відправка Юлії Тимошенко на лікування за кордон є однією з умов підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Питання підписання Угоди буде розглядатися на саміті Східного партнерства, який відбудеться в листопаді у Вільнюсі.


Немає коментарів:

Дописати коментар