неділю, 13 жовтня 2013 р.

Українців хочуть залишити без новорічних вихідних

Прем'єр-міністр Микола Азаров на своїй особистій сторінці в соцмережі виступив проти довгих вихідних днів на новорічні свята.

Прем'єр зазначив , що питання про новорічні вихідні буде розглянуто на найближчих засіданнях уряду , але « кожен такий день коштує державі , тобто всім нам , і вам в тому числі , і тим , наприклад , кому затримали виплату допомог , кілька мільярдів гривень».

Азаров припустив , що «швидше за все буде прийнято рішення працювати у відповідність з календарними графіками ».

« Суцільні загули на свята зараз у цій обставині не може дозволити собі жодна країна в світі , і Україна в тому числі», - заявив прем'єр міністр.

Зазначимо , що минулого тижня уряд відклав розгляд розкладу вихідних , підготовленого Міністерством праці та соціальної політики , тому, що воно не було погоджено з іншими відомствами .

Пропонувалося перенести робочі дні з 2,3 і 6 січня , щоб свята тривали з 1 по 7 включно.

У Мінсоцполітики не уточнили , в які саме суботи українці будуть відпрацьовувати ці робочі дні.

Зазначимо , що традиція різдвяних канікул існує в багатьох розвинених країнах. Так, у Великобританії відпочивають з 25 грудня, тобто з Різдва , до 4 січня.

У США відзначають Різдво 25 грудня. Також держава надає вихідний 1 січня. А в інші дні американці відгуляють накопичені за рік вихідні. Роботодавці найчастіше це вітають.

У сусідній Польщі « довгі вихідні» трапляються досить часто. Поляки відпочивають 1-3 травня , у День незалежності , день Тіла Христового , свято Всіх святих , на Великдень і Різдво.

А в Росії період зимового відпочинку складе вісім днів - з 1 січня по 8 січня 2014 року. Це стане можливим завдяки тому , що вихідні 4 та 5 січня ( субота і неділя ) , що збігаються з неробочими святковими днями , будуть перенесені на 2 травня і 13 червня. Також росіян чекають три чотириденних вікенд - у травні , червні та листопаді.

Немає коментарів:

Дописати коментар