суботу, 19 жовтня 2013 р.

Путін планує зірвати підписання Україною Угоди з ЄС - аналітик

Росія не піде на примирення з Україною, а навпаки, посилить тиск, для запобігання підписання Україною Угоди про асоціацію.

Таку думку висловив політичний аналітик , голова Громадянського комітету національного порятунку Павло Нусс.
За його словами , від планів з дестабілізації ситуації в Україні Кремль не відмовився і намагатиметься створити кризовий стан на момент підписання цього договору.

"Саме день проведення Саміту для України стане не тільки вирішальним , але і надзвичайно напруженим , тому що , на моє переконання , будуть використані брудні технології з дестабілізації ситуації та поширенню різноманітних компроматів на керівництво України , які і повинні , за планом Росії , привести до зриву підписання Угоди про зону вільної торгівлі з ЄС " , - зазначив експерт.

" Мене вражає український політикум , який ставить за мету звільнення одного політика заради підписання цієї Угоди , і ніхто не замислюється над тим , наскільки важливо консолідуватися навколо загальнонаціональної ідеї , євроінтеграції і не допустити будь-яких диверсій з боку нашого східного сусіда. Якщо хтось має сумніви в тому , що Кремль не піде на примирення з Україною - то дуже погано знає Путіна. Це людина , яка не дозволить собі бути в програші , він не дозволить Україні стати на шлях абсолютної незалежності , в тому числі і енергетичної . Для Росії Україна в статусі асоційованого члена ЄС - небезпечний геополітичний недруг , принаймні таку ідеологію Кремль поширює через контрольовані ЗМІ. Вони готують громадськість до напруженої гри . Вже є заяви улюбленця Кремля Кадирова , який запропонував ліквідувати Україну і Грузію як держави. це нонсенс , це порушення міжнародного права , це виклик . Україна гідно може на нього відповісти , і поставити крапку у стосунках неповноцінності " , - зазначив експерт.

На його думку , "тільки консолідувавши свої зусилля , ми зможемо подолати недоліки , які стоять на шляху до Європи " .
"Замість цього зосередженість на звільнення одного політика . Так , Тимошенко дуже важливий політичний гравець , вона має право на свободу , але не за рахунок історичного самовизначення країни. У той час , коли на всіх сторінках газет теми Тимошенко , в Кремлі готують план по зриву підписання угоди з ЄС. це не параноя , це осмислення тих цінностей , які сповідує Кремль і його керівник " , - пояснив П.Нусс.

" Тому всім нам потрібно відкинути амбіції та погодитися на запропонований компроміс ЄС звільнити Тимошенко на тих умовах , які пропонують європарламентарі і зосередити свою увагу на Саміті Східного партнерства , а не дозволити Москві маніпулювати нашим вибором , захистити свої інтереси , і зробити доленосний вибір на користь рівності , права і демократії " , - підкреслив Павло Нусс .


Немає коментарів:

Дописати коментар