неділю, 13 жовтня 2013 р.

Росія готується до війни з Україною - аналітик

Голова Громадянського комітету національного порятунку і політичний аналітик Павло Нусс припускає ймовірність військового вторгнення Росії на територію України , щоб спровокувати сепаратистські настрої на південно-східній території країни , і дестабілізувати ситуацію на президентських виборах в 2015 р.

«Севастопольська проблема набирає обертів. Переозброєння Чорноморського флоту і активність росіян на території України дають підстави вважати , що Росія готується до війни з Україною . Військове вторгнення , на мою думку , буде мати тільки одну задачу - спровокувати сепаратистські настрої в Криму в період виборів Президента України в 2015 р. Питання для чого ? Відповідь очевидна: дестабілізувати політичну ситуацію і не допустити перемоги президента В.Януковича , який вже став зовнішнім ворогом для кремля . Безумовно , слово "війна" може тут не сумісно , але саме під цією назвою діятиме агіт -машина офіційної Москви » , - зазначив експерт.

На його думку , звільнення Юлії Тимошенко означає втрату останнього шансу Росії на дезінтеграційні процеси в Україні . Він переконаний , асоціація з ЄС - це початок розпаду Митного Союзу.

« Євроінтеграційні наміри Віктора Януковича вже не викликають сумніви навіть у лідерів світової політики і української опозиції , а після помилування ув'язненої Ю.Тимошенко , Кремль втратить останній шанс на дезінтеграцію України і подальше залучення її до МС , так як у листопаді не тільки буде підписана вистраждана Асоціація , але і поставлена ​​крапка у відносинах Україна - Росія як домінуючого «брата » останньої . Після отримання членства України в ЄС - Росія буде змушена розмовляти з Україною мовою рівних партнерів і сприймати нашу державу як вагомого європейського гравця. Це не тільки втрата зони впливу для Росії , це початок дезінтеграції митного союзу , тому що без участі України він втрачає сенс подальшого розвитку . Тому , на мою думку , рішення про військове вторгнення Росії на територію України вже прийнято , а підготовку до цього вже почали з порушення Великого Договору » , - підкреслив Павло Нусс .


Немає коментарів:

Дописати коментар