суботу, 4 січня 2014 р.

Помер власник прав на екранізацію Володаря кілець і Хоббіта

3 січня в своєму будинку в районі Сан -Франциско ( США ) помер володар прав на екранізацію Володаря кілець і Хоббіта Сол Зенц .
Вчора , 3 січня , у віці 92 року в Сан -Франциско ( США ) помер легендарний голлівудський продюсер Сол Зенц . Про це повідомив hollywoodreporter .
Свого часу Сол був учасником Другої світової війни , а пізніше став одним із співвласників студії Fantasy Records . У 70 -х роках зацікавився кінематографом і зайнявся продюсуванням фільмів.
Під його контролем були створені такі фільми , як Пролітаючи над гніздом зозулі , Амадей і Англійський пацієнт , за які він згодом отримав Оскар .
Будучи затятим шанувальником творчості Толкієна , Сол Зенц придбав в 1976 році права на екранізацію та сценічні постановки творів Володар кілець і Хоббіт . Він не брав безпосередньої участі в роботі над фільмами , а довірив всю роботу Пітеру Джексону.
Як стало відомо , Зенц помер від ускладнень хвороби Альцгеймера ( нейродегенеративне захворювання , як правило , виявляється у людей старше 65 років і супроводжується втратою пам'яті , - прим.ред.)



Немає коментарів:

Дописати коментар