понеділок, 13 січня 2014 р.

Ратушняк заявляє, що міліціонери не били Луценко

Працівники міліції не завдавали тілесних ушкоджень екс -міністру внутрішніх справ Юрію Луценко під час подій 10 січня біля будівлі Святошинського райуправління. Про це , як передає кореспондент ForUm'у , заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк під час зустрічі з іноземними дипломатами , повідомляє УЗГ МВС України .
За його словами , учасники акції біля Києво- Святошинського суду вимагали від судді прийняти рішення про звільнення підсудних з-під варти в залі суду. «Таким чином , протестувальники здійснювали тиск на суддю , спонукаючи його не до прийняття законного рішення , а лише до такого , яке задовольнить учасників пікетування суду. Коли конвойний підрозділ почав транспортування засуджених в СІЗО , мітингувальники заблокували рух автомобілів , кидали в бік правоохоронців різноманітні предмети , пошкодили скло транспортного засобу » , - повідомив він.
«Тут ми можемо говорити про наміри захопити автомобіль конвойної служби і звільнити засуджених» , - зазначив Ратушняк.
У зв'язку з цим заступник міністра внутрішніх справ ознайомив послів іноземних держав з окремими положеннями Закону України « Про міліцію». Згідно з вимогами низки статей цього закону , працівники міліції мають право застосовувати спеціальні засоби і навіть зброю для захисту себе від нападу , а також для припинення порушень громадського порядку. Зокрема , стаття 15 Закону регламентує застосування співробітниками міліції табельної вогнепальної зброї , однак правоохоронці діяли стримано.
Іноземним дипломатам були продемонстровані відеоматеріали з місця подій біля суду та районного управління міліції , а також дані необхідні коментарі. У частині щодо побиття екс -міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на основі відео було зроблено висновок , що під час спілкування з працівниками міліції та безпосередньо після нього тілесних ушкоджень правоохоронці йому не наносили .
Ратушняк також зазначив , що в сформованій обстановці біля будівлі суду працівники міліції діяли в рамках своїх повноважень і відповідно до Закону України « Про міліцію».
Нагадаємо, 10 січня при пікетуванні будівлі Києво -Святошинського суду відбулися зіткнення.Прокуратура Києва почала кримінальне провадження щодо повідомлень про застосування сили «беркутівцями» біля Києво -Святошинського суду та отримання тілесних ушкоджень екс -міністром внутрішніх справ України Юрієм Луценком.





Джерело:  http://for-ua.com/ukraine/2014/01/13/155543.html

Немає коментарів:

Дописати коментар