суботу, 2 листопада 2013 р.

Зрив підписання Уогоди про асоціацію з ЄС стане ганьбою для країни, - Кравчук

На думку першого Президента України Леоніда Кравчука, якщо після заяв Януковича про євроінтеграційні прагнення України Угода про асоціацію з ЄС все-таки не буде підписана через те, що ВРУ не прийме відповідний закон, який дозволить Юлії Тимошенко лікуватися за кордоном, то це стане ганьбою для країни. Про це він заявив у ефірі телепрограми "Шустер Live".

"Тоді історія поставить одне питання: чому через одну людину або вирішення долі однієї людини, колишнього прем'єра Тимошенко, Україна не стала членом європейського суспільства... Президент заявив з ​​трибуни Організації Об'єднаних Націй про те, що ми вибрали європейський курс... щоб не сталося так, що ми пливли-пливли, а на березі зупинилися, і після цього стали посміховиськом для всього світу, оскільки, бачте, парламент шукав не історичні моменти, а чи відгукнеться це на комусь ... Сьогодні це питання необхідно вирішити, причому вирішити негайно, щоб не скомпрометувати владу і не поставити Україну в складне становище ", - зазначив він.

Кравчук додав, що зближення України з Євросоюзом ускладнили відносини з Росією.

"Росія хоче поставити Україну "на коліна". Це очевидно. При чому допускає в даному випадку неприйнятні, з точки зору міжнародного права, форми і методи впливу", - вважає екс-президент.

У зв'язку з цим він закликав український Парламент знайти консенсус для успішної євроінтеграції України.


Немає коментарів:

Дописати коментар