вівторок, 12 листопада 2013 р.

Радник Путіна звинуватив Євросоюз у брехні

На думку  Глазьєва, прогнози єврочиновників викликають сміх.
                      
Країни Євросоюзу підтримують підписання асоціації для того, щоб ізолювати Україну від Росії. Про це під час конференції  "Углубление и расширение Евразийской интеграции", яка сьогодні проходить в Москві, заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв.

Представник Кремля впевнений, що дискусія навколо європейського вибору України має ірраціональний характер з точки зору економіки. Україні, на думку Сергія Глазьєва, невигідна асоціація з ЄС, так як, за його словами, негативно вплине на торгівлю, дасть негативний ефект для економічної динаміки аж до 2020 року, що позначиться на інвестиційному кліматі, а також невигідна для сільського господарства, машинобудування, хімії, металургії та туризму України.

"Пан Фюле заявив, що участь України в угоді з ЄС забезпечить 7% зростання ВВП. У економістів це викликає сміх, але Фюле як чиновник, відповідальний за розширення ЄС, як випускник МДІМВ, кажучи таку нісенітницю, просто обманює Європейську комісію, Європейський парламент і українську громадськість. Не може ж він бути некомпетентним, ця брехня має певне політичне значення " , - сказав він.
Розширення за рахунок країн Східної Європи, упевнений Глазьєв, відбувається з політичних мотивів, щоб не дати після розвалу Радянського Союзу відновитися інтеграційним формам минулого.


Немає коментарів:

Дописати коментар